Gazdára talált a kerület „mostohagyereke”

  •  
  •  
  •  

A napokben fejeződött be a Dunakeszi határában lévő Székesdűlő sor és a környező utcák útburkolatának rendezése. A területen élők azt mondják: 30 évig mostohagyereknek érezték magukat. Ez most végre megváltozik.

Mint Rádi Attila alpolgármester a helyszínen elmondta, tavaly ősszel, alpolgármesterként, első dolgai közé sorolta a Székesdűlő-ügy rendezését. Mára az útfelület és a környező utcák is szilárd burkolatot kaptak. Rádi szerint ezzel egy hosszú évtizedek óta húzódó folyamat végére került pont. Feladat persze akad még bőven, hiszen a megújult utcák környezetében a forgalomtechnikai intézkedések következnek.

Mint az alpolgármester elmondta, terület jogi státusza is rendkívül bonyolult, hiszen maga a Székesdűlő sor – azaz az úttest – közigazgatásilag Dunakeszihez tartozik, a házak azonban Újpesten állnak. A most átadott felújítás tehát egy, a szomszédos településsel közös munka eredménye. Ehhez kellett Újpest elszántsága, és Dunakeszi nyitottsága is – hangsúlyozta Rádi.

Szabó Béla, a körzet önkormányzati képviselője lapunknak elmondta, az itt élők boldogan vették birtokba a megújult útpályákat. Képviselőként választási ígéretei között szerepelt a 30 éves probléma megoldása. Szabó szerint nem volt nehéz dolga, az önkormányzat illetékeseinél nyitott fülekre talált. Rádi alpolgármester úr és Wintermantel Zsolt, polgármester is nagyon sokat segített abban, hogy a helyzet rendeződjön – nyilatkozta az Újpesti Naplónak Szabó Béla.