Gerlitzen és “napfényvitamin”

  •  
  •  
  •  

Nincs még egy olyan sport, mint a sí, aminek kapcsán a gyerekek naponta öt-hat órát kint lehetnek a friss, tiszta levegőn!
2011. január 7. és 12. között a Szűcs Sándor Általános Iskola az ausztriai Gerlitzenben sítáborozott. A táborban az iskola tanulóin kívül a Csokonai Vitéz Mihály 12 Évfolyamos Gimnázium néhány tanulója is részt vett. Népes, 97 fős csapattal indultunk útnak.

Normal
0

21

false
false
false

HU
X-NONE
X-NONE

MicrosoftInternetExplorer4

/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:”Normál táblázat”;
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-priority:99;
mso-style-qformat:yes;
mso-style-parent:””;
mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
mso-para-margin:0cm;
mso-para-margin-bottom:.0001pt;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:11.0pt;
font-family:”Calibri”,”sans-serif”;
mso-ascii-font-family:Calibri;
mso-ascii-theme-font:minor-latin;
mso-fareast-font-family:”Times New Roman”;
mso-fareast-theme-font:minor-fareast;
mso-hansi-font-family:Calibri;
mso-hansi-theme-font:minor-latin;
mso-bidi-font-family:”Times New Roman”;
mso-bidi-theme-font:minor-bidi;}

Gyermekorvosként és a síelés szerelmeseként nagyon örültem ennek a szervezésnek, mert így a gyerekek csodálatos tájakon járhattak, a felhők felett élvezhették a nap gyógyító erejét, immunrendszerüknek, vérképzőszerveiknek biztosan többet jelentett, mint a patikákban kapható, csodát tevő vitaminpirulák.
A gyermekeket szüleik is elkísérhették, ennek köszönhetően együtt élvezhették a tél örömeit, és a családok között is barátságok szövődtek. Az sem volt probléma, ha valakinek nem volt „sícucca”, mert az iskola saját készletéből biztosított felszerelést, vagy segített a bérlésben. Bár nem pályaszállásunk volt, nagy könnyebbséget jelentett, hogy a felvonóhoz közel volt a lakóhelyünk. A napi háromszori étkezés, és az állandóan kortyolgatható meleg tea még a síelésben kifáradt gyermekeknek is elegendő volt, így nem csokoládéval, szörpökkel és chips-szel enyhítették éhségüket. Az ebédidőt alpesi hangulatú, családias hüttében töltöttük el, „zenés” ízelítőt kapva a helyi gasztronómia világából. Esténként játékos vetélkedőkkel űztük el a fáradtságot. Utolsó nap nagy izgalommal várták kicsik és nagyok a síversenyt, ahol a gyerekek összemérhették, ki ügyesebb a pályán.
Mindenki feltöltődve és élményekkel gazdagodva tért haza.
Várjuk, hogy a 2012-ben ismét találkozzunk Gerlitzenben!

Dr. Tausz István
házi gyermekorvos
a tábor orvosa

Már összecsomagoltunk jövőre is

Ismét felejthetetlen élményekkel és nagyobb sítudással gazdagodhattunk a gerlitzeni táborozás alatt. A hat nap során csak az idő volt zord (hideg, köd, havazás), a csapat jókedvén azonban ez cseppet sem változtatott, köszönhetően a kísérő tanárok türelmes és lépésről-lépésre felépített síoktatásának. Esténként a “Túró rudik” és többi csapat vetélkedőjének köszönhetően volt nevetéstől hangos a szállás. Kísérő szülőkként pedig, az előző évekhez hasonlóan, azt állapíthattuk meg, hogy ide érdemes eljönni vagy elengedni a csemetéket, mert a tábor ideje alatt biztonságos körülmények között, kiválóan felkészült tanárok felügyelete mellett gyara-píthatták sítudásukat, mozoghattak, és ismerhették meg egymást még jobban, az iskola falain kívül is.

Ismét elmentünk, síeltünk, nevettünk, még maradtunk volna.
Mi már most összecsomagoltunk jövőre is!
Indulhatunk!

Ilkei Zoltán
Szülő