Gigantikus előnnyel vezet a kalocsai Forma1-es ruha

  •  
  •  
  •  

Hivatalos eredmény ugyan még nincs, de valószínűleg nem kockáztatunk sokat, ha már most gratulálunk Kalmár Istvánnak, akinek kalocsai mintás ruhaterve minden más ország előtt vezeti a versenyt. Jelenleg több, mint 130 ezer szavazattal rendelkezik. Összehasonlításként: a második helyezett, török pályamű 2700 szavazatot kapott.

Ma esti 11 óra után minden eldől. A Forma1-es overall szavazáson pillanatnyilag toronymagasan vezet a magyar terv.

A finisbe érkezett az a szavazás, mely alapján hamarosan eldől, hogy a Brazil nagydíjon a McLaren csapat tagjai milyen overallt viselnek majd.

A verseny pillanatnyi állása szerint, csütörtökön délelőtt egyetlen igazán esélyes overall terv van: az pedig nem más, mint a magyar tervező, Kalmár István kalocsai mintás overallja. Mondjuk mindezt a szavazati arányokra hivatkozva, hiszen amíg a harmadik befutó, a az indiai A.Kamat terve eddig 1500 szavazatot kapott, a török Y.Hitay terve 2765-öt, addig a magyar terv 120 ezer szavazatnál tart.

Az internetes voksolást egyszer már lebonyolították, s a magyar Kalmár István által tervezett kalocsai mintás ruha sokáig vezetett is. Azonban a vállalat sportszponzorációval foglalkozó menedzsere, Patrick Brockhacker azt mondta Kalmár Istvánnak, hogy szabálytalanságra bukkantak, ezért érvénytelenítették a szavazást és kisorsolták a győztest, amely a német overáll lett. Utóbb azonban mégis úgy döntöttek, hogy új szavazást indítanak.

A kalocsai mintás overállt a McLaren pilótái egyébként már viselték a Magyar Nagydíjon.

A jelenlegi eredmények alapján most is toronymagasan vezet a kalocsai mintás overall, de a játék még nem dőlt el.
Ma este 11-ig lehet szavazni az overallra, akár az utolsó pillanatig is.A McLaren és a Hugo Boss három évtizeddel ezelőtt szerződött le egymással, utóbbi a 30. évforduló alkalmából 37 országban hirdette meg az “Öltöztess fel a Fináléra” designversenyt, melynek az a lényege, hogy egy-egy adott futamon a McLaren két pilótája, Hamilton és Button azt az overállt viseli az időmérő edzésen, amelyet a benyújtott pályázaton a nemzetközi zsűri a legjobbnak tartott.