Gólparádé és mesebábok

  •  
  •  
  •  

A hagyományteremtés szándékával rendezte meg félnapos karácsonyváró programját a Káposztásmegyeri Településrészi Önkormányzat december 20-án.
A rendezvénynek otthont adó Homoktövis Általános Iskolában ünnepi díszek között várták a vendégeket.

Dr. Földesiné Gyöngyösi Klára az intézmény igazgatónője elmondta a rendezvény célja, hogy Káposztásmegyer kettőn is legyenek olyan rendezvények, amelyek a gyerekeknek szólnak. Elsőként a focifelszereléssel érkező diákok érkeztek és várták izgatottan a kora délutánt, a Káposztásmegyeri Karácsonyi Kupa focibajnokság nem sokkal két óra utáni kezdetét, melyre Wintermantel Zsolt polgármester úr is ellátogatott és nyitotta meg néhány buzdító szóval az eseményt. Az ötödikes–hatodikos, valamint a hetedikes–nyolcadikos fiú csapatok focibajnokságára a Csokonai Vitéz Mihály 12 Évfolyamos Gimnázium, a Karinthy Frigyes Általános Művelődési Központ Általános Iskola, valamint a házigazda Homoktövis Általános Iskola aranylábú diákjai neveztek, majd kedden oroszlánként küzdöttek a sikerért, a gólokért, valamint a díjakért, a szurkolók hangos biztatása közepette. Az ötödikes-hatodikos korcsoportban a Karinthy Frigyes ÁMK, a hetedikes-nyolcadikos korcsoportban pedig a Csokonai Vitéz Mihály Gimnázium végzett az első helyen. A győzteseknek és helyezetteknek járó kupákat és érmeket dr. Dabous Fayez, a Káposztásmegyeri Településrészi Önkormányzat elöljárója adta át a csapatoknak.

A focibajnoksággal egy időben, az épület csendesebb pontján, a Napközis Karácsony program keretein belül bábműsorral, megannyi játékkal várták az ovisokat és az iskolás korosztályt megnyitva a kapukat Káposztásmegyer kettő gyermekes családjai előtt is.

– A Káposztásmegyeri Településrészi Önkormányzat a hagyományteremtés szándékával látott hozzá a karácsonyváró programhoz, amelynek szervezésében a Karinthy Frigyes Általános Művelődési Központ volt a partnerünk– mondta dr. Dabous Fayez elöljáró. – A részönkormányzat eddig nem tervezett karácsony előtt ilyen nagyszabású rendezvényt. A hideg időre tekintettel fedett helyet kerestünk, ahol a családok, a gyerekek jól érezhetik magukat. Garantált élményeket kívántunk nyújtani a foci bajnoksággal a sportot kedvelő, örökké mozgásban lévő fiúknak, a bábműsorokkal, játszósarokkal a család legkisebb tagjainak. Káposztásmegyer II-n sok nagycsaládos lakik, a Homoktövis Általános Iskola ideális helyszín a találkozóra, az együttlétre. Mi nem csalódtunk, kedvező volt a fogadtatás. A sok kipirult arcú, csillogó szemű kisgyermek láttán nyugodtan mondhatom: jól döntöttünk az ünnepváró program létrehozásakor. Úgy gondolom, jövőre akár egy egész napos rendezvényre is vállalkozhatunk.
B. K