Gyanús adatgyűjtés

  •  
  •  
  •  

Előbb a polgármesteri hivatalra, később pedig parfümgyártó cégre hivatkozva gyűjtött adatokat két fiatal. A hivatal ezúton jelzi, hogy semmilyen adatot nem gyűjt, a rendőrség pedig arra int, hogy ne nyissanak ajtót, illetve a megtörtént eseteket jelentsék a kapitányságnak.

Cserna Sándor közbiztonsági referens az Újpesti Naplót arról tájékoztatta, hogy a Virág utcai tízemeletes házakban két fiatal a polgármesterre, később egy francia parfümgyártó cégre, majd pedig szakdolgozatírásra hivatkozva csengetett be szinte minden lakásba, hogy az ott élőktől adatokat gyűjtsön.

Cserna Sándor hozzátette, a hitelesség látszata érdekében volt, ahol illatmintát szagoltattak az ajtót nyitó lakóval. Nyomatékosan felhívta a figyelmet: sem a polgármester, sem pedig az önkormányzat nem végez ilyen módon adatgyűjtést, a városvezetés erre senkinek nem adott felhatalmazást.

A közbiztonsági referensen keresztül a rendőrség arra inti a lakókat, hogy ilyen esetekben ne nyissanak ajtót, ugyanis hasonló módszerrel már több ízben jutottak be idősek lakásába, akiket megkárosítottak, vagy nyitva hagyott lakásokból vittek el értéket. A rendőrség arra is kéri a lakókat, hogy amennyiben hasonló esettel találkoznak, tegyenek bejelentést a rendőrkapitányság ügyeletén a 231-3400-es telefonszámon.

MOA