Gyerek karaoke, és Sziget-belépők a „Fesztiválhétvégén”

  •  
  •  
  •  

Szabadtéri színházi előadással, tűzugrással, fényfestéssel és Újpesti Zenekarok Fesztiváljával várják a közönséget a Szent Iván éj hétvégéjén, június 24-25-én

A “Találkozzunk többször” programsorozat keretében újabb nagyszabású rendezvény szórakoztatja majd az újpestieket a június 24-25-i hétvégén, a Szent István téren.

A kétnapos rendezvény első napján a színházé és az ezotériáé a főszerep. Az este kezdődő programban fél nyolctól színdarab, komédiások, és egy mutatványoscsoport tűzfújással és gólyalábas attrakcióval kápráztatja el a publikumot. Az erre fogékonyak jósdába is mehetnek, ahol nagynevű mestermágustól tudhatnak meg érdekességeket a jövőről. Mindezt ráadásul ingyen. A programot egy régi hagyomány, a Szent Iván éji tűzugrás zárja, de a szervezők azért egy meglepetésprogramot is tartogatnak (annyit megsúgunk, hogy sötétedés után érdemes lesz a Városháza épületére is vetni egy pillantást).

Másnap, 25-én, a könnyűzenéé a terep. Ekkor kerül megrendezésre ugyanis az Újpesti Zenekarok Versenyének döntője. A zsűriben nem kisebb újpesti személyiség foglal majd helyet, mint Curtis a mi lila-fehér rapper üstökösünk. A nap folyamán bemutatkozik a Bass Loco, az Egyiksem, az Orkán Együttes, a HedgeHog52, a Protekció, a Bankrupt, a Partyzan és a No SeatbeltZ. A programhoz csatlakozott a Sziget Kft is, aminek eredményeként a verseny győztese nem akármilyen díjban részesül: fellépési lehetőséget kap az idei Sziget Fesztiválon.

A Szigetre azonban ezúttal nemcsak a győztes, de a legszerencsésebb néző is eljuthat. Valószínűleg már minden újpesti számára feltűnt, hogy a városrész kulturális és fesztiválélete jelentősen felpörgött az eddigiekhez képest. Elég csak a Családi Napra, a Folklór fesztiválra, vagy a most hétvégén rendezendő Szent Iván éjre és Újpesti Zenekarok Fesztiváljára gondolni.

Újpest Önkormányzata a tapasztalatokból kiindulva, és a még hátralévő rendezvények nagy számán felbuzdulva úgy döntött, rendszeresen tájékoztatja a programokról, rendezvényekről, eseményekről azokat az újpestieket, akik ezt igénylik.

Ennek érdekében regisztrációs lapot készítettek, amelyet kitöltve és a június 24-25-i hétvégén az önkormányzat faházánál kell leadni. Azok között, akik bedobják cédulájukat a gyűjtődobozba,  Sziget-belépőket sorsolnak ki.

Érdemes hát kilátogatni a hétvégén a Szent István térre, mert amellett, hogy pénteken Szent Iván éji tüzes mulatságban lesz része a látogatóknak, szombaton az Újpesti Zenekarok Fesztiválján izgulhatnak, drukkolhatnak talán éppen a szomszéd fiának és együttesének.

A regisztrációs lapot mindkét nap, a helyszínen lehet szerezni.

Szombaton érdemes az egész családdal kilátogatni a Szent István térre, mert ezen a napon gyerek karaoke is lesz, külön sátorban. A legkisebbektől a legnagyobbakig – igen, akár a felnőttek is – megmutathatják milyen eredményt érnének el, ha ők is a versenyzők között lennének. Kihagyhatatlan alkalom ez arra, hogy a csemeték egy kicsit átélhessék, milyen érzés lehet a Megasztár, vagy az X-Faktor döntőseinek a színpadon állva énekelni. A repertoárban a Micimackótól az Embertelen dalig minden korosztálynak tartogatnak énekelnivalót.

A program szombaton délután 2-től estig tart. Fellép valamennyi versenyző, az eredményhirdetés előtt pedig, várhatóan fél kilenc körül meglepetés vendég teszi fel a koronát a nap eseményeire.