•  
  •  
  •  

A Flotilla utca házsorát nagy zöld terület zárja le. Ott jártunkkor éppen a levágott füvet gereblyézték össze a Városgondnokság Kft. emberei. Idilli kép, üde zöld és a kora nyári melegben árnyékot adó fák fogadják az arra járót.

A frissen vágott fű illata betölti a levegőt. A terület Frangepán utcához közel eső szakaszán távolról „ufónak” látszó emberek a motoros fűnyíróval vágják a zöldet. A két, ma még munkaterületi szakasz között kialakított és bekerített játszótér rendezett képet mutat, átgereblyézett kavics, és szinte érintetlen homokozó várja a kisgyerekeket. Reggel ért véget itt a munka, a cserjék visszavágva sorjáznak a kerítés szélén.

A kétéves Macskássy Márk, az aranyló homokban megállás nélkül tolja a dömpert, a kisautókat. Láthatóan élvezi a birodalmat. Édesanyja, Fodor Eszter szívesen mesél arról, kedvenc törzshelyük a játszótér, ahová, ha tehetik, naponta kétszer is kisétálnak. – Most még sok kisgyerek alszik, de egy óra múlva benépesül a játszótér. Szerencsések vagyunk, hogy a közelünkben van ez a terület.