Gyerekprogramok hada a Szüreti Mulatságon

  •  
  •  
  •  

Azt leszögezhetjük, hogy gyereknek lenni jó. Gyereknek maradni
is jó, ha pedig minden ekörül forog, az még jobb. Szeptember
24-én, a Szüreti Mulatságon garantáltan így lesz.

Feledtetve a szombati korán kelés fájdalmát a gyerekprogramok már délelőtt 10 órakor elkezdődnek. A színpadon 11 órától a Bem Néptáncegyüttes rövid műsorral és néptáncoktatással készül, majd egy kis szünet után a Bolero Balett társulata következik. A folytatásban is a táncé lesz a főszerep, 13.30-tól gólyalábas táncház, zenészek, táncosok és bohóc várja a gyerekeket.

15 órától lufihajtogató bohóc a Szent István téren és a Szőlő KotoRóka című szüreti mesejáték a színpadon. Hogyan lesz szüret, ha az utolsó pillanatban a vihar elveri a termést? Az előadásban erre adnak választ a kis seregélyfiókák. 16.30-tól a Starlight Dance Company táncosait láthatjuk, majd 18 órakor a New Level Empire következik, végül a nap méltó zárásaként a Kiscsillag lép színpadra. A Lovasi Andrással tavaly készült interjúnkat az ujpest.hu oldalon olvashatják.

D. V.


Az előző évekhez hasonlóan a közkedvelt kézműves-foglalkozások sem maradnak el. Ezúttal a virágkötészetszépségeibe is bepillanthatnak a gyerekek,parafadugókból készíthetnek asztaldíszeket. 10 és 16 óra között aszfaltrajzolásra is lesz lehetoség a téren.


Velocipédeket, és más különleges, régi kerékpárokat csodálhatnak meg és próbálhatnak ki az érdeklodok a Szüreti Mulatságon, szeptember 24-én.


Szüreti játszó szőlővel és musttal

A Merende műhely a szüreti rituális népszokásokat felelevenítve gyerekeknek és felnotteknek egyaránt látványos foglalkoztatóval készül. 14 és 18 óra között megismerkedhetünk a szolo feldolgozásával, a prés működésével és a kukoricamorzsolással is. Emellett az ősz jellegzetes alapanyagait felhasználva kézműves-foglalkozással is várják látogatóikat.