Gyerektáborok kedvezményekkel

  •  
  •  
  •  

Újpesten ősfás park, vidéken pedig a Velencei tó és Katalinpuszta dombjai között álló faházak várják táborozni a gyerekeket, kedvezményekkel. A lehetőségekről és a kedvezményes térítési díjakról ezen a héten születő képviselő-testületi döntések gondoskodnak.

“A napokban született döntés a 2-8. osztályos tanulók erdei iskoláinak támogatásáról” – számolt be megkeresésünkre dr. Molnár Szabolcs alpolgármester, a téma előterjesztője. Az önkormányzat kiemelten támogatja a hátrányos helyzetű diákokat, akik térítésmentesen csatlakozhattak idén osztályuk erdei iskolájába.

A napközis táborban a diákok az iskolai időszakhoz hasonló módon fi zetik az étkezés költségeit, vagyis a nyersanyag normát a családok, a szolgáltatási díjat az önkormányzat állja. A diákétkeztetéshez hasonlóan, a család jövedelmi viszonyai alapján vannak, akik teljes támogatást, vagy 50 százalékos díjkedvezményt kapnak. Az újpesti tanulókat más kiadás nem terheli.

A nyári szünidő első napján megnyitja kapuit a Tábor utcai Napközis Tábor is, ahol 10 héten át tölthetik heti turnusban a szünidőt a gyerekek. A hazajárós táborba tavaly új játszóeszközök, hinták, csúszdák kerültek. Idén 1,3 millió forint értékben kulturális programokkal színesedik a gyerekek nyara, és ebből az összegből új játékok, labdák, pingpongütők, társasjátékok is várják a táborlakókat.

Pályázható táborok

Az oktatási, nevelési intézmények mellett számtalan civil szervezet vesz részt a gyermekek nyári táboroztatásában. 14 millió forintot különített el az önkormányzat a táborozási alapra az erdei táborral együtt, és 12 milliót a civil alapra. Támogatásban részesülhet minden olyan szervezet, amely a gyermekek és a fi atalok egészséges életmódját, kulturális, közművelődési, művészeti tevékenységét támogatja, illetve a tömegsportot vagy a lelki harmónia megteremtését határozta meg pályázatában a tábor céljaként.

-UN