Gyermekek örömére

  •  
  •  
  •  

Ígéretes volt a szombati nap délelőttje a gyerkőcök számára, amit az először csak szemerkélő, majd az egyre jobban rázendítő eső sem tudott elrontani. Számos kisgyermekes család és nagyszülő döntött úgy, hogy a kedvezőtlen időjárás ellenére megnézik a Hadart Művészeti Társulás előadását, és tapssal köszöntik az Újpesti Karácsonyi Vásár nagyszínpadán Süsüt, a híres egyfejű sárkányt. A kortalan, zöldszínű, pocakos kedves sárkánygyerek, akinek történetein és kalandjain már a mai felnőttek is szórakoztak, most is megdobogtatta a szíveket. A művészek ezúttal Süsü karácsonyi képszülődésébe avatták be a jelenlévőket, amelyből nem hiányozhatott Süsü és a Mikulás találkozása. Az egyfejű sárkányt a színpad előtt álló gyermekek éneke hívta fel a pódiumra. A közös éneklés folytatódott, a bátor lurkók a Hull a pelyhes fehér hó dallamával a Mikulást is becsalogatták a színpadra. Persze előtte volt más tennivalójuk, el kellett magyarázniuk Süsünek, hogyan is néz ki a Mikulás. A gyerekek elmondták, hogy piros a kabátja, piros a nadrágja és fehér a szakálla, és lám, tényleg így festett Süsü Mikulása is. A Mikulásnak Süsü is nagyon megörült és folytatódott a közös éneklés. Sajnos a kedves történet egy idő után véget ért, Süsü és a Mikulás együtt indult tovább az útjára, de megígérték a gyerekeknek, hogy ha jók lesznek, a Mikulás jövőre is eljön hozzájuk.

Mosolyogni tessék!
Süsü újpesti látogatásának idején már a szemközti Ifjúsági Házban a Mikulás és a gyermekek közös fotózása zajlott.  A lehetőség hallatán ebben az évben is gyorsan betelt a jelentkezők listája, és összesen 120 kisgyermek találkozhat személyesen, sőt fényképezkedhet a Mikulással. A nagyszakállú szép, díszes kandalló előtt üldögélve a krampuszokkal várta a gyerekeket, az éppen totyogókat és a nagyobbacskákat is. Sok-sok titkot tudott meg már délelőtt, jó volt-e a gyermek, mit szeretne karácsonyra… A képeken akár az egész család, a mama és a papa is együtt mosolyoghat a nagyszakállúval. A Mikulás fotózás délután is folytatódik.

Kézművesek délelőttje  
Az Ifjúsági Házban délelőtt a gyermekek kézműves foglalkozáson is múlathatták az időt. Ragasztani, vágni, rajzolni mindenki szeret, ezúttal is jöttek a jelentkezők. Az egyik hosszú asztalnál hűtőmágnes készült. Szép rajzokat, kedves figurákat lehetett felhasználni, csipkeszalaggal körbedekorálni, mágnes lapocskával ellátni. A másik asztalnál csodaszép csipke minták formálódtak papír és olló segítségével.

Délután is menjünk a vásárba!
A délután is élményekben gazdagnak ígérkezik: 15 órától WORKSHOP, „marcipángyurmázás” lesz ugyancsak az Ifjúsági Házban, amelyen a gyerekek és szüleik különböző karácsonyi figurákat formálhatnak marcipánból. Elsősorban a gyerekeket, de természetesen a felnőtteket is várja a Városháza melletti jégpálya, ahol 15 órától 21 óráig lehet jégre lépni. A délután és az este a Korizz a Mikulással! program jegyében folyik , sok mókával és a Mikulás kísérőivel.
B.K.