Gyermekkezek alkotta adventi koszorúk

  •  
  •  
  •  

Több mint tíz éve rendezik meg a Nyitott Nap elnevezésű programot a káposztásmegyeri Homoktövis Általános Iskolában. November 26 -án, szombaton nagy érdeklődés mellett került sor a rendezvényre; egymást érték a bemutatók, kézműves foglalkozások. Frissítőt a zöld büfében lehetett kapni.

Ez az esemény nem tévesztendő össze a gyakorta előforduló nyílt nappal, noha most is bejöhettek a szülők, a félezer gyermeket befogadó intézménybe, mi több, az óvodások is ismerkedhettek a hangulattal, az Ovis kuckóban.
Gulyás Adél és Serfőzőné Matejcsok Edit tanítónők minden évben lelkesen szervezi a Nyitott napot, természetesnek tartják a közösségi munkát.  A szombati rendezvényt, ahogy a gyerekek mondják: Adél néni nyitotta meg, majd az Adonika Táncstúdió ifjú növendékei kápráztatták el a közönséget az aulában. A táncosok, akik már számtalan sikert elértek, jól megkoreografált számokkal léptek fel.
Nagy volt a nyüzsgés a tantermekben, ahol a kézműves foglalkozások zajlottak. Készült itt, mindenféle karácsonyfa- és egyéb dísz, filccsillag, képeslap, mécses tartó, és nem utolsósorban, adventi koszorú. A szülők is segédkeztek, és elmondták, mennyire örülnek annak, hogy együtt készíthetik el a tárgyakat, hiszen így sokkal értékesebb, mert a lelküket is beletették a gyerekek az alkotásba. Az egyik csöppség mézeskalácsot díszített, nagy türelemmel, habár az anyukája lebuktatta őt: alig várja, hogy megegye a süteményt. Népszerűek voltak a „zöldbüfé” termékei is, fogytak a finom ételek rendesen. Nem véletlen ez a kezdeményezés, az Öko-iskola cím kötelez.

 Az intézményben nagy gondot fordítanak a tehetséggondozásra is, és hogy milyen eredménnyel, csak meg kell nézni azon képeslapokat, amelyeket a csöppségek rajzai illusztrálnak. A diákok most is árulták az igényes képeslapokat, a bevétel az iskola alapítványát gyarapítja.
Dr. Földesiné Gyöngyösi Klára igazgató egyre csak rótta a köröket az iskolában, nézte, minden rendben van-e. Jelentjük: rendben volt.  Elkészültek az adventi koszorúk, amelyek otthon élik meg a karácsonyt.

Kép és szöveg: Ádám T.