Gyermeknap a Rex Állatszigeten

  •  
  •  
  •  

A Rex Kutyaotthon Alapítvány életében már hagyomány, hogy gyereknap alkalmából színes rendezvényt tartanak a káposztásmegyeri Állatszigeten. Június 8-án, szombaton ezúttal is egész napos programmal kedveskedtek a helyi családoknak. Az idő kegyes volt, a programok színesek, így az apróságok és szüleik bizonyosan felejthetetlen napot tölthettek el az állatvédő csapat jóvoltából.

 A Rex Állatsziget nagyszabású gyermeknapi rendezvényt hívott életre, szombatra, amelynek védnöke Wintermantel Zsolt volt. Az önkormányzatot Nagy István alpolgármester képviselte. A Három helyszínen – a nagyszínpadon, a középső, füves területen és a nyitott színben, a Mesekuckóban – folytak párhuzamosan a programok. 

Egészen különleges kínálatot sikerült összeállítaniuk idén: fellépett Huzella Péter, a Misztrál, az Apacuka együttes, de olyan ismert színészek is szórakoztatták a legkisebbeket, mint Pikali Gerda, Beleznay Endre vagy Timkó Eszter, akik állatmeséket adtak elő. Itt volt a Szép Ernő Színház, a Babits Mihály Gimnázium színjátszó csapata, a Mesekuckóban pedig egyebek mellett a Brémai Muzsikusok, a Ludas Matyi, valamint az Aranyszőrű bárány című előadásoknak tapsolhattak a kicsik. 
A színes koncerteket, előadásokat, kézműves foglalkozások, kutyás- és sportbemutatók és társasjátékok színesítették a nap folyamán. A legutóbbi Kutyavilág kiállításon mutatkozott be a Rex Otthon óriás társasjátéka, amely közel 50 négyzetméteres tábláján a gyerekek magyar kutyafajtákat tologatva különböző állatokról szóló kérdésekre válaszolgatnak, így haladva előre.
– A Gyereknap megszervezése már hónapok óta folyt, ezért nagy dilemmát okozott az árvízi helyzet, hogy elnapoljuk-e a programot vagy sem, de az Észak-pesti régióban sikerült stabilizálni a helyzetet, amelynek köszönhetően úgy tűnik, minden állat biztonságban van. Így nyugodt szívvel meg mertük rendezni a Gyereknapot – mondja Király Péter, a Rex alapítója.
A Rex Alapítvány mintaszerű együttműködéssel – az újpesti katasztrófavédelemi hatóságokkal, a helyi állatvédő ligával közösen – egy olyan akciót bonyolított le, amely három napig tartott. A Népsziget veszélyeztetett területeiről mentettek ki állatokat. Király Pétertől megtudtuk: közel száz állat került be néhány nap alatt az otthonba, ezzel megszaporodtak gondjaik is. Ugyan sikerült valamennyi állatot sikeresen elhelyezni, ez jelentős pluszköltséget jelent az alapítványnak. Ezért örömmel vesznek bármilyen segítséget, legyen az állateledel, pénzadomány. 
További információkat az alapítvány honlapján találhatnak: www.rex.hu 
G.R.