Gyermeknap a tűzoltó laktanyákban

  •  
  •  
  •  

Május 31-én Katasztrófavédelmi Gyermeknapot tart a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság délelőtt 10 órától délután 16 óráig az Igazgatóság valamennyi laktanyájában. Célunk, hogy bemutassuk a gyermekeknek, és szüleiknek a hivatásos és önkéntes katasztrófavédelmi szervezetek mindennapi tevékenységét, életét.

A Katasztrófavédelmi Gyermeknapon a kicsik és nagyobbak is felülhetnek a készenléti szerekre, megnézhetik a tűzoltó szakfelszereléseinket. A gyerekek megismerhetik a tűzoltóautók speciális felszereléseit, és testközelből megnézhetik a gyakran emlegetett feszítő-vágó eszközöket is. A nyílt nap keretében 11, 13 és 15 órakor valamennyi laktanyában próbariasztásokat is láthatnak az érdeklődők így a látogatók azt is láthatják, hogy hogyan csúsznak le a tűzoltók a szertárba vezető csövön és öltöznek fel beavatkozó ruhába másodpercek alatt, hogy a jelzést követő százhúsz másodpercen belül el tudjanak indulni a bajba jutottak megsegítésére. Az autók szerelmeseinek is érdemes kilátogatni ezen a napon a tűzoltólaktanyákba, hiszen felülhetnek és fotót is készíthetnek a többtonnás monstrumokkal.

A parancsnokságokon bemutató termek, kiállítások, emlékszobák is várják a vendégeket.
A gyermeknapra minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk.
A fővárosi laktanyák címjegyzéke az alábbi linken található:
http://www.fovaros.katasztrofavedelem.hu/index2.php?pageid=hivatasos_tuzoltosagok

A katasztrófavédelmi gyermeknapon nemcsak a tűzoltólaktanyák nyílnak meg, hanem a Katasztrófavédelem Központi Múzeuma és annak vidéki kiállítóhelyei is ingyenes kiállításokkal várják az érdeklődőket. A múzeum és a kiállítóhelyek elérhetők az alábbi linken:

http://muzeum.katasztrofavedelem.hu/