Gyermekvasutas tanfolyam indul

  •  
  •  
  •  

A MÁV Zrt. Széchenyi-hegyi Gyermekvasút felvételt hirdet a 4., 5. és 6. osztályos tanulók számára a 2008.szeptember 27-én 9.00-kor, Hűvösvölgyben induló Gyermek¬vasutas Tanfolyamára. A megnyitó napján reggel szülői érte¬kez¬letet tartunk, a gyerekek pedig egész napos foglalkozáson vesznek részt.

A jelentkezés feltétele a 4., 5., vagy 6. iskolai osztály, a szülő és az iskola írásos hozzájárulása, legalább 4,00 tanulmányi eredmény és orvosi alkalmasság. Jelentkezési lap beszerezhető a Gyermekvasút állomásain és a budapesti iskolákban, illetve letölthető a gyermekvasut.hu internetes oldalon.

 A négyhónapos képzés heti egy nap elfoglaltságot jelent, felváltva pénteken délután a Belvárosban, illetve szombaton egész nap Gyermekvasút valamelyik állomásán. A tanfolyam díjmentes, csak a szombati egész napos alkalmakra kérünk étkezési hozzájárulást (egyszeri 7000 Ft).

A februári vizsgák után a gyerekek önálló szolgálatot látnak el a Gyermekvasúton (jegyvizsgáló, pénztáros, váltókezelő, forgalmista, hangosbemondó beosztásokban), az iskolai tanítási időszakban 15 naponként (havi két nap), a nyári szünetben pedig kéthetes tábor keretében. 

A gyerekeknek a szolgálatokon kívül rengeteg hangulatos programot is szervezünk. Célunk elősegíteni a gyermekkor hasznos és örömteli eltöltését.  A szolgálatok és az egyéb programok során a gyerekek sok-sok tapasztalatot gyűjthetnek, és a valóságban felhasználhatják az iskolában tanultakat.

 

További információ:

www.gyermekvasut.hu  (pl. a tanfolyam részletes időbeosztása stb.)

– vagy Füstös István (vezető oktató): oktatas@gyermekvasut.hu, illetve telefonon: 06 + 20 – 331 4011

– az érdeklődőket szeretettel várjuk 2008. szeptember 21-én az Autómentes Napon a MÁV Zrt. standjánál, (Andrássy út – Nagymező u. sarok), ahol személyes találkozásra, tájékoztatásra is lesz lehetőség, ezen kívül hajtányozással és alkotóházzal is várjuk a gyerekeket.