Gyermekzsivajtól volt hangos a Városháza

  •  
  •  
  •  

Az Újpesti Cseriti, az Újpesti Önkormányzat jótékonysági szervezete, a nagy sikerrel zárult karácsonyi programsorozat után, az újpesti hátrányos helyzetű gyermekek számára felajánlott élményajándékok első elemeként százan kakaóztak együtt Újpest polgármesterével. A közeljövőben még további 400 nehézsorsú gyermeket lát vendégül a Városháza.

Két 50 fős csoport érkezett szombaton reggel az Újpesti Városházához. A Pécsi Sebestyén Zenetagozatos Általános Iskola, és a Szigeti József Általános Iskola hátrányos helyzetű gyermekei ugyanis egy kisebb városházi sétára, valamint kakaóra és süteményre voltak hivatalosak.

Az izgatott gyereksereget Wintermantel Adrienn, az Újpesti Cseriti háziasszonya, valamint Szöllősy Marianne, az Újpesti Helytörténeti Gyűjtemény vezetője fogadta. A gyűjtemény vezetőjének kalauzolásával a gyerekek, miután kívülről is megcsodálták az épületet, és megismerték Roland vitézt, a ház kapuja felett található szobrot, a Házasságkötő Teremben kóstolhattak bele a holtomiglan-holtodiglan érzésbe. Szó szerint, ugyanis a látogatók között házasság is köttetett, mindkét csoportban egy-egy ifjú párt ünnepelt a “násznép”.

Ezt követően a patinás Dísztermet csodálhatták meg a gyerekek, ahol kiderült, mindenki polgármester, vagy alpolgármester szeretne lenni. Wintermantel Zsolt itt köszöntötte a vendégeket, majd egy kis játékra, mégpedig polgármester-, jegyző- és alpolgármester választásra invitálta a gyerekeket. Demokratikus módon szavazásra bocsátotta a kérdést, így négy jelölt közül a gyerekek választották ki a polgármestert. Az új vezetőnek azonban nem volt könnyű dolga, hiszen többszöri jelöltállítás után sem sikerült elfogadtatni a szavazókkal a kiszemelt alpolgármestert. Így a gyerekek is megtapasztalhatták, nem olyan könnyű a polgármesterség.

A látogatás végén egy bögre kakaóval és a nemrég újra felfedezett, nagy múltú Újpest szelettel vendégelte meg a polgármester a vendégeket.

A különleges élmény emlékét a gyerekek által készített fotókon és videókon túl egy, a polgármesterrel közös csoportkép, valamint egy névre szóló emléklap is megőrzi, amit minden kis látogató átvehetett a körút végén.

Kapcsolódó facebook fotógalériánkhoz kattintson ide!

(antosa)