Gyilkos, tippadó, segítő őrizetben

  •  
  •  
  •  

A Budapesti Rendőr-főkapitányság életvédelmi nyomozói két hét alatt felderítették és elfogták egy 73 éves újpesti asszony gyilkosait.

Az áldozat holttestét 2012. november 15-én 21 óra körüli időben szomszédai fedezték fel Budapest IV., Szekfű utcai lakásában. A helyszíni szemle adatai alapján megállapították, hogy az idős asszonyt megölték, feldúlt lakásából különböző értéktárgyak és készpénz tűnt el.

Az adatgyűjtés során a nyomozóknak egy 18 éves, a későbbi áldozattal egy épületben lakó, őt nagymamájának tekintő lány viselkedése vált gyanússá. Szélesítve az adatgyűjtést a lány két ismerőse is felkeltette a nyomozók érdeklődését. Az eljárás adatai, a beszerzett személyi és tárgyi bizonyítékok alapján 2012. november 29-én hajnalban Budapest közterületén elfogták a 32 éves S. Rolandot és a 21 éves N. Tünde Máriát, majd a tanúkihallgatására érkező 18 éves M. Edinát.

Gyanúsítotti kihallgatásuk során N. Tünde Mária és M. Edina beismerte a terhére rótt bűncselekmény elkövetését, S. Roland megtagadta a vallomástételt, a gyanúsítás ellen panasszal élt.

Az őrizetbe vett terheltekkel szemben a további eljárást nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntette megalapozott gyanúja miatt a BRFK Bűnügyi Főosztály Életvédelmi Osztálya folytatja le, egyben előterjesztést tesz előzetes letartóztatásuk indítványozására.