Győzedelmes szomszédolás

  •  
  •  
  •  

Az Újpest FC 1-0-ra verte a Vasast az Ilovszky Rudolf Stadionban

Vasas–Újpest FC: 0-1 (0-0)
Illovszky Rudolf Stadion, 1500 néző
 
Vasas: Janjusevic – Kulcsár, Gáspár, Mileusznics, Polényi – Beliczky, Kovács G., Bakos, Jokics – Bárányos, Simic
Játszott még: Gyenes, Fürjes, Ferkó, Ponczók, Radványi, Arszics
Újpest FC: Horváth T. – Szokol (Magos, 46.), Dvorschák (Wilson, 61.), Takács, Pollák – Egerszegi, Tajthy (Üveges, 46.) – Simon K. (Popovics, 46.), Balogh B. (Zamostny, 70.), Nagy P. (Szabó B., 53.), – Kabát (Bognár, 61.)
 
Gólszerző: Zamostny (82.)
 
 
Az első félidőben inkább a hazai csapat uralta a játékot, és a Vasas előtt adódtak nagyobb helyzetek, azonban Horváth T. többször bravúrral tudta megmenteni csapatunkat a góltól. Rögtön az 1. percben veszélyezettek az angyalföldiek: egy hazai szöglet után Kovács G. fejelt, de Dvorschák a gólvonalról lábbal mentett, majd 10 perccel később ismét egy hazai fejes után adódott lehetőség a hazaiak előtt, de Mileusnic közeli fejes a kapu fölé szállt.
 
A kisebb Vasas-főlény ellenére a 19. percben majdnem megszereztük a vezetést, azonban Kabát baloldali szabadrúgásáról Takács centikkel lemaradt.
 
Az első félidő közepénél a mezőnyjáték dominált, a 27. percig egyik kapusnak sem volt különösebben dolga, amikor is Simic lépett ki ziccerben, de a kaputól 8 méterről eltörte a labdát, amit így Horváth védeni tudott. A kontrából Balogh indította Simont, aki az alapvonalig vezette a labdát, majd beadott, de a középen érkező Kabát elől az utolsó pillanatban menteni tudott Kulcsár.
 
A 33. percben Egerszegi gondolt egy merészet, és 25 méterről óriási löketet eresztett meg, de a labda a felső kapufán csattant.
 
A 39. percben ismételten Simic lépett, aki átemelte a labdát a kifutó Horváth felett, de az emelés a bal kapufa mellett hagyta el a játékteret.
 
A második játékrészben hármat cserélt Mészöly Géza, ami jó húzásnak bizonyult, hiszen sokkal aktívabban kezdtük a második játékrészt.
 
Popovics a 48. percben három ember között szlalomozott el a jobb szélen, de beadása után szögletre mentettek a hazai védők.
 
A folytatásban is inkább a mi játszottunk fölényben, többet birtokoltuk a labdát, de helyzetig sokáig nem tudtunk eljutni.
 
A 62. percben ismét csak centiken múlt, hogy megszerezzük a vezetést: Magos, Popovics, Magos, Balogh volt a labda útja, Balogh lekészítette lövésre a labdát Üvegesnek, aki 26 méterről állítgatás nélkül tüzelt, de lövése a felső kapufáról pattant az alapvonalon kívülre.
 
Ha ziccerig nem is jutottunk el, de távoli lövésekkel tovább veszélyeztettünk. Bognár cselezte be magát a bal szélről, de 23 méteres életerős jobblábas lövés, fél méterrel zúgott el a kapu fölött.
 
A Vasas előtt a második félidőben legfeljebb kisebb lehetőségek adódtak, jellemző, hogy Horváth T.-nak akkor kellett mindössze bravúrral közbeavatkozni, amikor egy passzba Takács lépett bele, ami veszélyesen a kapu felé tartott, de kapusunk visszaért, és hárítani tudott.
 
A 82. percben góllá érett második félidei fölényünk: Bognár remekül indította Zamostnyt, aki ballal 16 méterről védhetetlenül a rövid felső sarokba bombázott. (0-1)
 
Két perccel a gól után kisebb tűzijáték alakult ki a Vasas tizenhatosa előtt, Szabó B. lövését kétszer is bravúrral védte Gyenes, Zamostny elől pedig már menteni tudtak a hazai védők.
 
Az eredmény már nem változott, így sikerült megszerezni csapatunknak a győzelmet. Az első félidőben a Vasas játszott fölényben, de nem tudták mattolni Horváthot, a második játékrészben viszont már csapatunk dominált, és távoli lövésekkel veszélyeztetett. Végül Zamostny egy ballábas bombával eldöntötte a mérkőzést.
 (ujpestfc.hu)