Győzelem a Siófok ellen

  •  
  •  
  •  

A végső döntést a 91. perc hozta meg a Balaton partján, amikor is Zamostny, a volt siófoki csatár belőtte a lilák győztes gólját.

Jó iramban és helyzetekkel kezdődött a mérkőzés, rögtön az első percben Lázár Bence rontott ziccert, majd a negyedikben Balajcza ütötte ki bravúrral Melczer ballábas, 10 méteres lövését. Az első negyedóra végén Simon Krisztián hozott rossz döntést egy ígéretes helyzetnél, keresztbe lőtte el a labdát végül.

Aztán, a félidő közepét követően nem sokkal megkapta a Siófok az esélyt arra kétszer is, hogy megszerezze az akár a bennmaradást is érő gólt, de Balajcza főszereplővé lépett elő. Előbb Melczer szabadrúgását ütötte ki a jobb felső sarokból, majd nem sokkal később a középpályás 11-esét is hatástalanította a rutinos kapus, maradt a 0-0.

A szünet után leült picit a meccs, Nagy Tamás 18 méteres lökete rázta fel kicsit a játékosokat az 54. percben (Balajcza védett), a hálóőr a folytatásban egy be- és egy felívelésnél is a helyén volt. A hajrában aztán megint felgyorsultak picit az események, Balajcza a 88. percben megint nagyot védett (Fejes fejesénél), aztán a ráadás pillanataiban a volt siófoki csatár, a csereként beállt Zamostny eldöntötte a meccset és a kiesés kérdését is.

szöveg: csakfoci.hu
kép: ujpestfc.hu