Győzelemmel akar búcsúzni

  •  
  •  
  •  

A két súlycsoportban is világbajnoki címet szerző profi ökölvívó, Erdei Zsolt az újpesti Madárfészek Akadémia szakmai vezetője a Ferobox Event kecskeméti gáláján lép ringbe. A búcsúmeccsen a WBO (Bokszvilágszervezet) félnehézsúlyú Európa-bajnoki öve a tét.

Erdei már hosszú hetek óta komolyan veszi Fritz Sdunek mester edzéseit, és ezt az edzőpartnerei saját bőrükön tapasztalják. A grúz Salva Dzsomardasvili elleni felkészülésben a kubai Juan Carlos Gómez, az amatőr Európa-bajnoki bronzérmes Szellő Imre és a tehetséges fi atal öklöző, Bugyik Imre (20) segíti Erdeit.

– Jó, hogy váltott edzőpartnerekkel tudok kesztyűzni – emelte ki Erdei Zsolt. – Igyekeztünk úgy kiválasztani őket, hogy Dzsomardasvilihez hasonlítsanak, igaz, egy kicsit magasabbak, mint a grúz, de a stílusuk hasonlít rá.

Az edzőpartnerek egybehangzó véleménye szerint Erdei remek erőben van, és nagyon robbanékony. Mint mondták, öröm együtt dolgozni vele, még akkor is, ha egyegy kesztyűzés alatt számtalan ütés éri őket. Erdeire amatőr és profi karrierje során mindig jellemző volt, hogy fanatikusan edz. Nincs másként most sem, hiszen Dzsomardasvili ellen győzelemmel akar búcsúzni a magyar közönségtől.

– Sosem kell fanatizálni, elég őrült vagyok magamtól is – nyilatkozta az edzés szünetében Erdei Zsolt. – Fritznek néha éppen az a feladata, hogy visszafogjon, mert megesett már, hogy túlhajtottam magam. Várom a meccset, és remélem, nem okozok csalódást.

(g)