Győzelemmel kezdett az UTE

  •  
  •  
  •  

Már a pénteki meccsen is remekül játszott az Újpest, de akkor a siker elmaradt. A srácok és a törzsközönség is érezte, hogy hasonló teljesítménnyel a fehérváriak ellen sikerrel vehetjük fel a harcot. A csapatban egy változás történt: visszatért Davis, kimaradt Dömötör.

A csapatok alaposan belekezdtek, az első nagy helyzet a mieink előtt adódott, Németh, majd rögtön utána Davis melegítette be a frissen igazolt fehérvári kapust, a szlovák Maceket. Következő veszélyes helyzetünk úgy jött, hogy a kapusról kipattanó korong az egyik védő korcsolyáról úgy pattant, hogy az súrolta a kapuvasat. A nagy támadásokból aztán mi kaptunk gólt: egy elvesztett korong után megindultak a fehérmezesek, gyors összjátékra is volt idejük, végül Németh Á. lőtt a kapunkba, 0:1. A váratlan gól után változatlan harci kedvvel mentek előre a lilák, de a vendégek sem hagyták magukat, amikor tehették, keményen támadtak. Jó iramú, gyors játékot láthatott a közönség, helyzet volt itt is, ott is. A 11. percben Hajós, majd két perc múlva Nagy lövését hárította Szőke. Nagy iram, inkább újpesti fölény, jó lelátói hangulat jellemezte a találkozó ezen szakaszát. Sok lövés, kihagyott lehetőség után csatáraink remekül szőtték a támadást, végül Davis balról kilőtte a hosszúsarkot, 1:1. A gól után a tempó tovább fokozódott, a csapatok technikával is bírták a száguldozást. Tolnai kiállítását sikerült kivédekezni, hol egy közbevetődés, hol Szőke mentette az újpesti kaput a góltól. Remek első harmadot láttunk, nagy iram, sok támadás, jó védekezés jellemezte a játékot. A játékrész végén a közönség tapssal jutalmazta a lilák teljesítményét.

Az áthúzódó büntetés végén Szőke egy egyméteres lövést védett, aztán a másik oldalon Rusznyák és Németh P. lőtt, de gól ott sem lett. A 25. percben Rosztocsil egy védőtől elszedett korongból, majd a következő akció végén három méterről lőtte ki a kapust. A 31. percben előnybe kerültünk, felálltunk, járt a korong, amikor éppen visszajött Nagy G., Németh P. visszatolt korongját Vígh csaknem a kékvonalról eleresztet bombája a hálóba csapódott, 2:1! Megérdemelt vezetés, zúgott a „Hajrá lilák”! A gól után az ellenfél tovább erősített, addig kavartak, míg Szőke háromszor is védett egy szempillantás alatt, de a fehérvári akciót csak kapuelmozdítással sikerült megállítani. Halassy bíró büntetőt ítélt, amit Varga A. értékesített, 2:2. Forrósodott a légkör, a nyílt csata folytatódott. Németh és Davis lőhetett volna gólt, míg nálunk Szőke munkája akadályozta meg a vendégtalálatot. A két csapat nagyon birkózott, de egyelőre nem bírtak egymással. Élveztük a meccset, még semmi sem dőlt el.

A szünetben a kérdés az volt, hogy melyik csapat bírja jobban a záró harmadot. A jégen folytatódott a gyors, változatos játék, nem csökkent a harci kedv. Az első percekben kissé beszorultunk, de védekezésünk továbbra is remek volt. A jó szereléseket, ütközéseket, sokmozgásos védekezést, a magabiztos kapusteljesítményt látva egyszerűen nem féltünk attól, hogy gólt kapunk. Amikor támadtunk, egyre több lövés jutott el a kapusig. Az 50. percben gólt lőttünk, de mivel Mocek kapuson Virág, rajta pedig Kovács V. feküdt, a gól nem lehetett érvényes. Nagyon beindult a csapat! Gergely Zs. bal felső sarokba menő lövését védte Macek, majd az 56. percben Roczanov Németh akció után mentett az új kapus. A csapat és a közönség is érezte: most gólnak kell jönnie! És Virág Csabának végre sikerült! Gyors összjáték után az ide-oda járó korongot a balról érkező csatár kegyetlenül bevágta 3:2! A mérkőzés végére egy kétperces büntetést kellett kihúzni, a végén lejött Macek is, de hiába, GYŐZŐTT AZ ÚJPEST!

Remek, nagyiramú és sportszerű mérkőzésen megszerezte első OB I-es győzelmét az Újpest. Két forduló után csapatunk negyedik a táblázaton! A középszakasz két mérkőzésén egy egészen új csapatot láthattunk, pedig a játékosok ugyanazok, mint korábban. A sok elvégzett munka, az összefogás, a koncentráció olyan teljesítményt hozott ki a játékosokból és a csapatból, amit pár hete nem is mertük remélni. VAN CSAPATUNK!

Ancsin János: Nagyon boldogok vagyunk! A csapat – ahogy a Vasas ellen is – mindent kihozott magából. Nem a szerencsének, hanem a jó játéknak köszönhetjük, hogy nyertünk. Szőke kiváló teljesítménye, mint pénteken, ma is nagyban hozzájárult a sikerhez.
Sokan kétkedve fogadták az Újpestet ebben a szezonban, de azt hiszem, bebizonyítottuk, hogy ilyen hozzáállással van keresnivalónk a mezőnyben.
Külön örülök annak, hogy azoknak a szurkolóknak, akik végig mellettünk álltak, sikerült örömet okoznunk, és ezzel a győzelemmel meg tudtuk hálálni a kitartásukat.

Újpesti TE: Szőke – Zalavári, Vígh 1, Pichler Á., Németh P. (1), Roczanov (1) – Garbacz, Tolnai, Rusznyák (2), Davis 1(1), Virág Cs. 1(1) – Kukucska, Sommer, Rosztocsil, Gergely Zs., Jankovics, – Rencz, Fekecs.

Edző: Ancsin János

Sapa Fehérvár AV19: Macek – Varga A. 1, Erdélyi T., Nagy G., Hajós, Kiss D. – Hetényi P., Balogh, Hegyi Á. (1), Németh Á. 1, Szabó A. (1) – Ondrejcik, Maklári, Kovács V., Farkas T., Farkas L. – Reiter, Dósa, Meretei, Tóth G., Horváth D.
Edző: Kóger István

UTE – Sapa Fehérvár AV19: 3:2

Gólok:
04:17 – 0:1 Németh Á. (Szabó A., Hegyi Á.)
16:35 – 1:1 Davis (Virág Cs., Rusznyák)
32:33 – 2:1 Vígh (Németh P., Roczanov)
35:27 – 2:2 Varga A. büntető
55:58 – 3:2 Virág Cs. (Davis, Rusznyák)

Kiállítás: 8 perc ill. 12 perc
Lövések: 44 ill. 38

Forrás: utehoki.hu
Fotók: Laszip Eszter