Győzelemmel kezdték röplabdásaink az évet

  •  
  •  
  •  

Telt ház és remek hangulat fogadta az UTE és a Békéscsaba röplabdásait a Megyeri úti Tungsram Csarnokban, köszönhetően a közel kétszázötven újpesti és a Békéscsabáról érkező több mint ötven vendégszurkolónak. Akik kilátogattak a találkozóra, nem csalódtak, hiszen az ötjátszmás rangadón fantasztikus röplabdát láthattak a nézők.

 Az UTE ismét bizonyította, számolni kell a csapattal, mind a bajnokságban, mind pedig a kupában. Ráadásul a lila-fehérek továbbra is veretlenek hazai pályán.

– Nagyon nehéz mérkőzés volt – nyilatkozta a mérkőzés után a vezetőedző, Miladinovics Andrea. – Az első szettben a hazai pálya előnye és a szurkolók lelkesedése vitt előre minket. A találkozó közepén szokás szerint kicsit kiengedtünk, aztán jött egy őrületes negyedik szett. Sajnálom, hogy ez alatt megsérült a vendégek irányítója, de nem mondanám azt, hogy csak ezért nyertünk. Véleményem szerint azért győztünk, mert a negyedik és ötödik játékban egy emberként hajtotta gárda. Nyertünk! Továbbra is veretlenek vagyunk hazai pályán!

Igen nehéz sorozat elé néznek az újpesti lányok, hiszen kétszer itthon, egyszer idegenben találkoznak a bajnokság egyik favoritjával, a Gödöllővel, majd idegenben a Vasas és a TF ellen lépnek pályára.

– A felkészülés alatt keményen dolgoztunk, és ez a győzelem bebizonyította, hogy érdemes volt elvégezni a rengeteg munkát – folytatta az edző. – Szerintem fejben is jobbak lettünk, az éles helyzetekben sem remeg már meg a lányok keze. Ha így dolgozunk tovább, szép sikereket érhetünk el a továbbiakban. Szeretném megköszönni a szurkolóknak, hogy ilyen nagy létszámban kilátogattak a találkozóra. Jöjjenek még többen a jövőben is. Imádom őket.

UTE–Limanar-Békéscsabai RSE 3:2 (17, –18, –21, 29, 11)

(g)