Győzött a sport és a Megyeri Úti Általános Iskola

  •  
  •  
  •  

Az óriási sikert aratott Újpesti Futó- és Kerékpáros fesztiválon külön versenyt vívtak kerületünk óvodái és iskolái. A szervezők ugyanis a kiírásban is rögzítették, hogy külön díjazzák azokat az intézményeket, amelyek tanulói, a legtöbben teljesítették a futó- vagy éppen a kerékpáros verseny valamelyik távját. Az összesítés megtörtént, s ennek alapján a Megyeri Úti Általános Iskola végzett az első helyen. A győztes intézményt és természetesen a nemes versengés helyezettjeit látta vendégül az újpesti önkormányzat illetve a Káposztásmegyeri Településrészi Önkormányzata okmányirodája egyik termében.

A megjelenteket előbb Dabous Fayez elöljáró, a TRÖK vezetője köszöntötte, majd gyorsan átadta a szót Wintermantel Zsolt polgármesternek. A kerület első embere megköszönte a szervezőknek, a rendezőknek és nem utolsó sorban a résztvevő iskolák igazgatóinak, tanárainak, a szülőknek és a gyerekeknek, hogy ilyen szép számmal vettek részt a fesztiválon. A polgármester kiemelte, hogy rekord született a nevezési és a részvételi számokat illetően, ugyanis közel hatezren adták le a nevezésüket az önkormányzat sportirodáján.

– A helyszínt mindenki ismeri – mondta a polgármester. – A terület nagy és alkalmas még az ilyen nagy létszám befogadására is. Tudjuk, hogy Újpest sportos város, ezért fel kell készülnünk arra, hogy még több résztvevő szeretné bebizonyítani, hogy szereti a futást és a kerélpározást. De – jelentette ki – vállaljuk a kihívást.
A köszönő és méltató szavak után került sor az eredményhirdetésre.
 
1. Megyeri Úti Általános Iskola
2. Karinthy Frigyes ÁMK
3. Csokonai Vitéz M. 12 évf. Gimnázium
4. Testnevelés Tagozatos Ált. Iskola
5. Karinthy ÁML Óceán Óvoda
6. Német Tagozatos Ált. Iskola
7. Károlyi István 12. évf. Gimnázium
8. Aradi-Csányi Óvoda
9. Homoktövis Ált. Iskola
10. Erzsébet utcai Ált. Iskola
 
Az első helyen végzett iskola igazgatója, Hamzáné Szita Ilona büszkén újságolta, hogy az iskolájukban hagyományosan óriási az érdeklődés a futó- és kerékpáros fesztivál iránt. Külön öröm számukra, hogy eddig valamennyi megmérettetésben az élbolyban végeztek, köszönhetően a tanárok, a szülők és a gyerekek fantasztikus hozzáállásának. Már most, pedig még alig fejeződött be az őszi fesztivál, készülnek a tavaszi versenyekre, és ha tehetik még többen rajtolnak majd el a Farkaserdőben – ígérte meg a boldog igazgató.

(gergely)