Gyűjtés Biankának

  •  
  •  
  •  

Négy éve indította el Újpest Önkormányzata nagy sikerű kupakgyűjtési akcióját, az Újpesti Cseritit, melynek keretében mindig egy rászoruló gyermek életét tehetik jobbá a segítőkész újpesti polgárok. Idén Farkas Biankáért szólt a felhívás. Ő volt a negyedik gyerek, akinek mindannyian segíthettünk a kupakok gyűjtésével, a cél pedig 2015-ben egy műtét Bianka életminőségének javításához.

A kislány anyukája ahhoz kért segítséget, hogy eljuthassanak a barcelonai Policlínicára Dr. Igor Nazarov professzorhoz egy úgynevezett mikroszikés műtétre. Az újpesti összefogásnak köszönhetően Bianka édesanyja meg tudta venni a repülőjegyet, le tudta foglalni a szállást és májusban kiutaztak a műtétre. Farkasné Puskás Éva elmondta, a lánya jól van, egy hónap pihenés után elkezdtek tornára járni, és bíznak a legjobbakban.

Az Újpesti Cseriti és Bianka édesanyja, Farkasné Puskás Éva ezúton köszöni egész Újpestnek a segítő szándékot, a tetteket és az összefogást, a rengeteg ismerős és a sok kedves ismeretlen ember segítségét!


Az Újpesti Cseriti idén is arra kérte az újpesti családokat, hogy ne feledkezzenek meg az értékes műanyag kupakokról. Gyűjtsék azokat és vigyék el a huszonnyolc gyűjtőpont valamelyikére.

Az újpesti rendőrség is csatlakozott az akcióhoz ez év elejétől. A szolgálunk és védünk szlogennek ugyanis a közvetlen kapcsolatteremtés is része, a gyűjtés, és ez e fajta közvetlenség pedig ennek az első lépése volt. Az összefogás ereje Újpest határain is túlmutat: több más kerület segítségével már a legelső héten-hetekben több zsáknyi PET-tető gyűlt össze a rendőrségen is.

VG