Gyűlnek az ajándékok

  •  
  •  
  •  

Az Újpesti Cseriti a Karácsonyi Vásárban külön faházikóban várja az adományozókat.

Az Újpesti Cseriti Adományozó Ház szombaton reggel az elsők között nyitotta ki ablakát a Szent István téri Karácsonyi Vásárban. Mint ismeretes, az újpesti nehéz sorsú gyermekek érdekében létrejött kezdeményezés pénzadományokat és használt, de jó állapotban lévő játékokat vár azoktól, akik úgy érzik, nemcsak egyetértenek a szándékkal, de támogatni is tudják azt.

Az önkéntesek a vásár több pontján tálcán sült almát, sült tököt kínálva ismerkednek a vásár látogatóival, valamint  ajánlják figyelmükbe az Újpesti Cseritit. A piros cseresznyével hímzett  fehér sapkák messziről „világítanak” a vásárban.

– Nagyon sokan tudnak már rólunk, olvasták az újságban, hogy létezünk és adományokat várunk –mondja Hladony Sándor önkormányzati képviselő szombaton délben a Cseriti Adományozó Ház előtt.
 
Egy hölgy éppen elveszi a feléje nyújtott mézes sült almás fóliagombócot, érdeklődik az ára felől.
–Nincs ára, adományt gyűjtünk – tájékoztatja Hladony Sándor, és a hölgyet invitálja a ház felé, hogy ismerkedjen a lehetőségekkel.
Hladony Sándor folytatja: nagyon jó dolog, hogy  tudnak rólunk, gyűlnek a játékok, a  pénzadományok is. Szép karácsonyuk lesz a nehéz sorsú újpesti gyermekeknek.

Szinte végszóra érkezik a házhoz Kármán Béla, a Káposztásmegyeri Szociális Bolt vezetője, kezében Playstation játékokkal.

–    Mi már nem használjuk, talán örül majd neki valaki – nyújtja az ajándékot Wintermantel Adriennek, az Újpesti Cseriti kezdeményezőjének, egyben önkéntesének. Hálás szívvel jött az ajándék, hálás szívből jövő a köszönet is:
– Jó helyre kerül majd az ajándék, oda juttatjuk, ahol többen élvezhetik majd – erre garancia az Újpesti Cseriti – mondja Adrienn asszony. Az Újpesti Cseriti ugyanis már nem továbbítja semmilyen szeretetszolgálatnak az újpestiek adományát, egyben tartja, együtt kezeli az ajándékokat.


Adrienn asszony elmondja, nagyot léptek előre: egy éve, még névtelenül, csupán a jó szándék által vezérelve gyűjtöttek játékot, adományt és karácsonyi műsor keretében adták át az újpesti gyerekeknek. A nemrégiben létrejövő Újpesti Cseriti már egy nevesített, számtalan helyen jelen lévő, létező összefogást jelent, amelyet nagyon sokan örömmel fogadtak. 

– B. K.