Gyurta Dani győzött Szingapúrban

  •  
  •  
  •  

Két úszókiválóságunk, Hosszú Katinka és Gyurta Dániel is eredményesen zárta a Szingapúrban zajló Világkupa-verseny első napját. Hosszú három éremmel és egy országos csúccsal, míg Gyurta egy aranyéremmel várhatja a folytatást.

Világ- és Európa-bajnok klasszisunk, Hosszú Katinka a 200 méteres gyorsúszással indított, ahol az ausztrál Emma McKeont nem sikerült megelőznie, így második lett 1:52.63 perccel.

Jöhetett a 100 pillangó, amelyen eddigi teljesítményéhez méltóan szerepelt, magyarán szólva: győzött! Ráadásul 56.58 másodperces idejével megdöntötte saját 56.72-es, tavaly felállított csúcsát is! Olyan nagyságokat előzött meg, mint a “nagypályás” világbajnok svéd Sarah Sjöström vagy az olimpiai bronzérmes ausztrál Alicia Coutts.

Ezt követte az ötven hát, amelyen 27.20 másodperccel ötödikként végzett, majd jöhetett a 200 vegyes, amelyen ismét szárnyalt Katinka és 2:05.33 perccel, nagy előnnyel diadalmaskodott! Ez volt a hatodik VK-győzelme ebben a számban. Hosszú számára a nap utolsó futama a 200 hát döntője volt, amelyen 2:03.97-tel negyedk lett. No, nem ő volt a nap egyetlen magyar főhőse, hiszen a betegség után visszatérő Gyurta Dániel – aki nemrégiben még szakkommentátorként csatornánkat segítette – két számban is indult. Ugyan 50 méter mellen 27.03 másodperccel hatodik lett, ám 200 mellen – amely számban olimpiai- és világbajnok is egyben – már nem talált legyőzőre. 2:02.62-es idejével, jócskán lehagyva a többieket diadalmaskodott.

Rajtuk kívül 400 vegyesen indult a fiatalabbik Gyurta-fivér, Gergely is, aki ötödik lett, míg Földházi Dávid hetedik helyen fejezte be a versenyt. Ezt követően mindketten indultak még a 400 méteres gyorsúszásban is, ám ott csak a hetedik, illetve a nyolcadik helyet szerezték meg.

Forrás: totalsport.hu