Gyurta Dániel az év férfi sportolója

  •  
  •  
  •  

Karácsony előtt néhány nappal, december 19-én adták át az év sportolóinak járó díjakat a Syma Rendezvénycsarnokban. A sportújságírók szavazatai alapján az UTE színeiben versenyző olimpiai és világbajnok úszó, Gyurta Dániel megvédte címét, és átvehette a díszes serleget Balczó András öttusázó olimpiai bajnoktól.

– Hatalmas megtiszteltetés a cím – nyilatkozta Gyurta Dani. – Külön öröm, hogy ezúttal a magyar sport egyik legendájától, Balczó Andrástól vehettem át az elismerést. Nagyon meghatottak a szavai, amelyeket hozzám intézett. Elsősorban a megszerzett címeim megvédése motivál a jövőben, ugyanis ilyen erősnek még nem éreztem magam. Természetesen dolgozunk rajta, hogy száz méteren is még jobb legyek, a londoni olimpián már látszott ennek az eredménye. Három világbajnoki címem között nem tudok különbséget tenni, 2009 volt az első, az azért fantasztikus, két évvel később legyőztem a japánok ászát, Kitadzsimát, míg 2013-ban sorozatban harmadik aranyamat gyűjtöttem be, amire korábban csak nagyon kevesen voltak képesek.
A nők versenyében az újpesti színekben kajakozó olimpiai és világbajnok Kozák Danuta az úszó Hosszú Katinka mögött a második helyen végzett.

Az év férfi sportolója
1. Gyurta Dániel (úszó)
2. Vajda Attila (kenus)
3. Pars Krisztián (kalapácsvető)

GG