Gyurta Dániel ismét nemes célokért…

  •  
  •  
  •  

Az UTE olimpiai, világ- és Európa-bajnok úszója a Magyar Úszó Szövetségtől kapott támogatás egy részét az Újpesti Torna Egylet utánpótlás-nevelésére fordítja.

Mint az ismert, a Magyar Úszó Szövetség kiemelkedő úszóinkkal szerződést kötött, hogy a lehető legeredményesebben tudjanak szerepelni a 2016. évi olimpián, illetve hogy vegyenek részt a 2017. évi hazai rendezésű világbajnokság népszerűsítésében.

Világklasszis sportolónk elmondta, hogy a hazai VB népszerűsítésében részt venni rendkívül megtisztelő, de úgy gondolta, hogy a felkészülésén felül további nemes célokat is szolgálhat a rendelkezésére bocsátott támogatásból. Így esett a választás az UTE utánpótlás-nevelésére.

Gyurta Dániel elmondta, hogy az UTE a legrégebben működő hazai nagyegyesület, aki a legtöbb olimpiai bajnoki címet gyűjtötte az országnak, így a dicsőséges múlthoz méltó jelent és jövőt építeni fontos feladat.

– Rólunk, Gyurtákról sokan tudják, hogy nagyszülőkig visszamenőleg elkötelezett Újpest drukkerek vagyunk, nagypapám rengetegszer vitt ki engem és Gergely öcsémet mérkőzésre, amikor még gyerekek voltunk. Így az érzelmi kötődés is nyilvánvaló. További fontos körülmény, mely a döntésemet befolyásolta, az elmúlt közel négy év tapasztalata. Amióta az UTE-ban vagyunk, látjuk, milyen komoly utánpótlás-nevelés zajlik valamennyi szakosztályban, azt is tapasztaltuk, hogy az egyesület vezetése minden körülmények között biztosítja nekünk a professzionális munkához szükséges nyugodt körülményeket, szakmai feltételrendszert, anyagi biztonságot és átláthatóságot, mely világszínvonalú eredmények eléréséhez elengedhetetlen.

Őze István klubigazgató elmondta, hogy az elmúlt négy évben olyan kölcsönös bizalomra épülő kapcsolat alakult ki köztük, mely az ilyen jellegű együttműködést is lehetővé teszi. Nagyon jó érzés tudni azt, hogy egy olyan világklasszis sportoló az UTE család tagja, aki méltó a több mint 40 olimpiai bajnok emlékéhez, aki nem csak eredményeiben, hanem mindennapos cselekedetiben is példaképül szolgál ifjú sportolóink számára.

2016. február 2.
Újpesti Torna Egylet