Gyurta Dániel januárban adja át aranyérme másolatát Dale Oen családjának

  •  
  •  
  •  

A 200 méteres mellúszás magyar olimpiai bajnoka még londoni győzelme másnapján ígérte meg, hogy a bajnoki medál másolatát eljuttatja a tragikus hirtelenséggel elhunyt Alexander Dale Oen családjának.

Gyurta Dániel most bejelentette: elkészült a londoni aranyérem másolata, amit januárban személyesen fog átadni Alexander Dale Oen családjának egy oslói gálaesten – írja az index.hu.

„Az aranyam másolata elkészült. Személyesen viszem el Oslóba, és személyesen adom át Alexander családjának. Januárban egy gála lesz a fővárosban, ott a helyem” – jelentette be Gyurta.

A Londonban világcsúccsal olimpiai bajnoki címet nyerő magyar úszó a brit fővárosban ígérte meg, hogy az aranyérem másolatát eljuttatja a 2012. május elsején egy amerikai edzőtáborban szívbetegség következtében elhunyt barátja családjának. A gesztus Norvégiában is komoly visszhangot váltott ki.

Alexander Dale Oen 2011-ben a pekingi világbajnokságon (ahol Gyurta megnyerte a 200 métert) győzött a 100 méteres mellúszásban, és Gyurta szerint egészen biztos, hogy Londonban is megnyerte volna a rövidebbik mellúszó számot.