Gyurta edzőt váltott

  •  
  •  
  •  

Az UTE világ- és Európa-bajnok úszója, Gyurta Dániel bejelentette, hogy a jövőben Nagy Józseffel készül majd, és hozzátette, akkor is így döntött volna, ha Rióban, az olimpián megvédi címét.

Olimpiai bajnokunkban nincs félelem, hogy rosszul sül el a váltás.

– Engem az ilyen szituációk, amikor gyengébb időszakon vagyok túl, mindig nagyon motiválnak – mondta a bajnok. – Tudom az okait annak, hogy miért teljesítettem ilyen rosszul Rióban. Komoly elvárásai vannak Nagy Józsefnek is felém, neki is és magamnak is szeretnék bizonyítani.

Gyurta Dániel a nyilatkozata után bejelentette, hogy edzőváltásáról többet nem kíván nyilatkozni.

Széles Sándor Gyurta korábbi edzője szerint az olimpia bajnok mellett rossz súgók is vannak. Széles Sándor szerint szakmailag ugyan távolodtak egymástól tanítványával, de így is meglepte, amikor kiderült, hogy tizenhét év után elválnak útjaik. A szakember elmondta, nem érti azokat a sajtóban Gyurta Dánieltől megjelent mondatokat, miszerint ő a megromlott egészségi állapota miatt nem tudta volna ellátni feladatait, hiszen a januárban indult felkészülés minden edzésén – már gyógyultan – részt vett, kivéve egy amerikai edzőtábort, amelyről közös megegyezéssel maradt távol.

Széles Sándor szerint ezek „morális dolgokat” vetnek fel, s ugyan érezte, hogy szakmailag távolodnak egymástól, valamint hogy Gyurta mellett “rossz súgók” is vannak, emberileg minden rendben volt közöttük.

– Dani még közvetlenül a riói indulás előtt is kikérte tanácsomat, de sajnos címvédőként csak a 17. lett 200 méter mellen. Széles Sándor elmondta: az élet megy tovább, az UTE-nél most többek között Kapás Boglárkával és Gyurta Gergellyel dolgozhat tovább, a műhelyben pedig további 80 fiatal úszó között próbálják megtalálni a jövő kiválóságait.

forrás: atv.hu/gg