Gyurta harmadszorra is világbajnok

  •  
  •  
  •  

Címét megvédve, aranyérmet nyert Gyurta Dániel 200 méteres mellúszásban pénteken, a barcelonai vizes világbajnokságon. Az UTE úszója ezzel egy új rekordot állított fel, hiszen eredményével ő az első mellúszó a történelemben, aki három egymást követő vébén lett aranyérmes kétszázon.

A szám olimpiai, világ- és Európa-bajnoka saját londoni rekordját (2:07.28) megjavítva, 2:07.23 perces világbajnoki, egyben Európa-csúccsal győzött ismét, sorozatban a harmadik világbajnoki címét begyűjtve ebben a számban. Az Újpest úszója a második százon állva hagyta a teljes döntős mezőnyt, és nagy fölénnyel végzett az élen, ezzel a magyar úszósport 22. vb-aranyát gyűjtötte be.

Büszkén és higgadtan beszélt a verseny után: „A mondás szerint győztes csapaton és taktikán ne változtass. Örülök, hogy a mi edzői csapatunk továbbra is ugyanaz, és hogy évről évre ugyanazt a munkát el tudjuk végezni, amihez még olyan új dolgokat teszünk hozzá, ami a fejlődésemet szolgálja” – olvasható a Magyar Úszószövetség Facebook-oldalán. 
„Büszke vagyok arra, hogy ötödik éve szállítjuk az aranyakat, és hogy Róma óta csupán a dubaji rövidpályás vébén tudtak legyőzni, máshol nem.” „Példaképeim Darnyi Tamás és Rózsa Norbert. Darnyi Puci négyszer tudott nyerni, lehet, hogy ez kicsit messze van, de azért hajtok, hogy Rióban mindképpen én nyerjek. Szerintem az már nagy dolog lesz…”
A mostani is az, hiszen tegnapi győzelmével Gyurta Dániel az első mellúszó a történelemben, aki három egymást követő vébén lett aranyérmes kétszázon! Gratulálunk neki! Hajrá UTE!
SH/MTI/Magyar Úszószövetség/UN
Fotó: Kovács Anikó MTI