Gyurta világcsúccsal nyert Dubajban

  •  
  •  
  •  

Gyurta Dániel, az UTE olimpiai bajnoka az úszóvilágkupa dohai állomása után megígérte, hogy Dubajban világrekordot javít. Ilyen kijelentést eddig sohasem tett, viszont most elmondható, nem véletlenül jósolt magabiztosan.

– Dohában már éreztem, hogy jó formában vagyok, összességében az Európa-bajnokságon sem volt probléma az úszásommal, a száz mell döntőjét leszámítva, azaz úgy gondolom, jó az az út, amelyen járunk – nyilatkozta a verseny után.
– A 2:00.48-as világrekord úgy született meg, hogy százötvenig egyszer sem sikerült jobb részidőt teljesíteni, az utolsó ötvenen viszont elképesztő sebességi fokozatba kapcsoltál.
– Tavaly ötször úsztam a világkupákon, többször is a világcsúcsrészidőnél jobban álltam az első százötvenen, a hajrára viszont nem maradt elég bennem, ezért gondoltuk úgy, más megközelítést alkalmazunk. Abban, hogy most sikerült, az is szerepet játszott, hogy nem egyedül kellett úsznom, hiszen az újdonsült Európa-bajnok, Marco Koch végig nyomás alatt tartott.
– Mennyire volt tökéletes úszás a mostani?
– A második száz elég erős volt, két 31 másodpercen belüli ötvenet jöttem, de épp az elején még mindig lehet javítani. Nem mondom, hogy a következő állomásokon vagy akár az idén, de mindenképp megpróbálom, hogy egyszer tényleg összejöjjön a tökéletes úszás.
(cségé/gg)