Ha nem érdekli a melegfelvonulás, kerülje el a Belvárost

  •  
  •  
  •  

Jelentős forgalomkorlátozásra kell számítani Budapest belvárosában, mert ma délután tartják a leszbikusok, melegek, biszexuálisok és transzneműek (LMBT) Budapest Pride elnevezésű film- és kulturális fesztiválja részeként szerveződő felvonulást, az úgynevezett Meleg Méltóság Menetét. A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a felvonulás miatt már péntek estétől fokozott ellenőrzést rendelt el a fővárosban.

A menet az idén az Andrássy út Hősök tere felőli végéről indul, és a Kodály körönd, az Oktogon, az Opera, a Bajcsy-Zsilinszky út és az Alkotmány utca érintésével érkezik a Kossuth Lajos térhez, ahol beszédek hangzanak el.

A szervezők azt közölték: a felvonulás nemcsak az LMBT-közösség sokszínűségét mutatja be, hanem fel szeretné hívni a figyelmet a hátrányos megkülönböztetésre, különös tekintettel a tavasszal elfogadott alaptörvényre, amely “kizárja a leszbikus és meleg párokat a házasságból, ezzel nem tekint rájuk családként, valamint nem nevesíti a szexuális irányultság szerinti hátrányos megkülönböztetés tilalmát”.

Az idei melegfelvonulással szemben is több ellendemonstrációt jelentettek be; a rendőrség tájékoztatása szerint ezeket szintén “megfelelő létszámmal” biztosítják.