Ha sportról van szó, csak az Újpest

  •  
  •  
  •  

Újpesten lesz a bázisa annak a nemrég alakult jégkorongcsapatnak, amelyben négy magyar fiatal is lehetőséget kapott. A Patriot Budapest hosszútávra tervez Budapesten, kedden este a Lokomotiv Jaroslavl ellen lépett jégre.

A nemrég alakult Patriot Budapest magyar jégkorongcsapat, amely Európa legerősebb junior-bajnokságában játszik (MHL). Tegnap a Lokomotiv Jaroslavl ellen lépett jégre a káposztásmegyeri Jégpalotában, a középkezdést Wintermantel Zsolt végezte el.

A polgármester rövid felszólalásban köszöntötte Újpesten a Patriotot. „Örülök, hogy egy újabb csapat választott minket. Immáron többszörösen igaz, hogyha sportról van szó, csak az Újpest” – fogalmazott.

Radim Dvorak, a Patriot Budapest ügyvezető igazgatója a csapat megalakulásának előzményeiről néhány nappal korábban azt mondta, a klub ötlete egy évvel ezelőtt fogant meg három ember fejében, és miután Szlovákiában nem sikerült megállapodniuk a működés feltételeiről, Magyarországot, s ezen belül Budapestet választották, ahol hosszú távra terveznek. Dvorák hozzátette, a magyar féllel már fél óra után megtalálták a közös hangot, és két napon belül sikerült megállapodni. A Patriot magyar klub, amelyet magyar kft üzemeltet, a többségi tulajdonos pedig a cseh Skoda Export, amely vállalat az indulás költségeit állta.

A klubban négy magyar játékos kapott lehetőséget, ami – tekintettel a csapat leendő ellenfeleire – magas színvonalú mérkőzéseket ígér számukra. A Patriot Budapest első körben öt-hatszáz nézővel számol mérkőzésenként, és először a középiskolás-egyetemista fiatalokat szeretnék a lelátókra vonzani.

MOA