Ha végre itt a nyár

  •  
  •  
  •  

Július első hétvégéjére az időjárás is nyárba fordul, strandidő várható. Javában tart a vakáció, sokan a várostól messze pihennek. Összeállításunkban szabadban eltölthető programot ajánlunk, Újpest határain belül maradóknak. Több új képzőművészeti tárlat is csalogat – a hűvösbe. Íme, az ajánlat.

Strandparty szombaton
Strandélményeket és sportot ötvöz az Aquaworld Budapest Élményfürdő, ahol szombaton 10 órától Strandpartyt rendeznek, testépítő programmal és óriástársassal, zenével várnak. Ne feledjék a lakcímkártyájukat magukkal vinni, a belépőjegy árából 10 százalékos kedvezményt nyújt újpestieknek az élményfürdő.

Tarzan™ Park mindennap
A Tábor utcai Tarzan™ Park, amely Magyarországon egyedülálló szabadtéri családi játszópark, rendkívül népszerű a megnyitása óta. A közel kéthektáros park a nyári melegben is vonzó, az árnyékos, ligetes területen a gyerekek szórakozását és biztonságát játékmesterek felügyelik, így a szülőknek, nagyszülőknek lehetőségük nyílik a nyugodt kikapcsolódásra, hűsölésre. Igazi vakációs program a hét minden egyes napjára. Az újpestieket kedvezményes jegyárakkal várják, ehhez a lakcímkártyát kérik bemutatni a gyermekeknek és a felnőtteknek egyaránt. Három év alatt a belépés ingyenes.

A Tarzan™ Park ideális célpont a kerékpárral érkezők számára is. A bejáratnál ugyanis kényelmes és korszerű kerékpártárolókat alakítottak ki. A Tarzan™ Park szülinapi partik színtere is lehet, a Tarzan Terasz zsúrokra is kiválóan alkalmas.

A Tarzan™ Park címe: IV., Tábor u. 28. Nyitva tartás: mindennap 9-től 19 óráig.

Szombaton: Piac- Placc
A szombat hagyományosan piacnap, így ajánljuk a Piac-Placc felkeresését, amely
reggel 6 órától 14 óráig tart nyitva a Duna sétányon. Az Újpesti Párbeszéd javaslatai alapján indult kezdeményezés árusítóknak és nézegetőknek egyaránt kínál érdekességeket, másutt ritkán fellelhető antikvitást, régen feledésbe ment tárgyakat, régiségeket.

Időszaki kiállítások
A vizuális művészet kedvelőit több tárlat várja.
Július 14-ig tekinthető meg az Újpest Galériában Pekker Zsuzsa tűzzománc- és Maracskó Gabriella grafikusművész kiállítása. Az Újpest Galéria keddtől péntekig és vasárnap 11-től 18 óráig, szombaton 9-től 18 óráig tart nyitva. Hétfő szünnap.

Örmény gyermekrajzok tekinthetők meg július 21-ig mindennap az Ifjúsági Ház Új Galériájában.

Erdély virágai címmel szeptember 15-ig látogatható az az interaktív néprajzi fotókiállítás, amely a Szentendrei Szabadtéri Múzeum anyagába nyújt bepillantást. A kiállítás mindennap 9 és 18 óra között várja a látogatókat.

Névnapi emlékeztető
Szombaton Csaba, vasárnap Apollónia és Donát nevű ismerőseink ünneplik névnapjukat.