Hajrá, Bajnok Terasz!

  •  
  •  
  •  

Koncertek, óriáskivetítő, sport- és közösségi programok a Szent István téren

A zene is főszerepet kapott

A sport és a zene jól megfér együtt a Bajnok Teraszon is. Szombaton kora délután ugyanis hangulatos zene töltötte be a teret, s bár a szél olykor kellemetlenre váltott, egyre többen látogattak ki. Tehetséges fiatal újpesti zenészeknek örülhettek a téren pihengetők már 14 órától a mérkőzés összefoglalók előtt. A rendkívül tehetséges Feltóti Dánielt az X – Faktor műsorában ezrek ismerhették meg, és számos rajongója van azóta is. Rövid időn belül második alkalommal láthatta őt „élőben” is a közönség. A Családi Napon ugyanis olyan szeretettel fogadták a fiatalembert, hogy a Bajnok Teraszra is meghívást kapott. Dani is felállított egy rekordot, egy órán át énekelt és gitározott a széllel dacolva. A rokonszenves és sokoldalú fiatalokból álló Janet Group akusztik formációt szintén a Családi Napról tapsolta vissza a közönség ezúttal a Bajnok Teraszra. A kellemes zene mellett egyre többen beszélgettek a téren.
A Bajnok Teraszon szombatonként tematikus napok követik majd egymást, egy hét múlva például a közbiztonság kerül, látványos bemutatókkal a fókuszba a mérkőzések előtt.

Szieszta a családdal

Sziesztázni a Szent István téren is lehet. A kisgyermekes családok az óriáshomokozó köré telepedtek le, fiatal fiúk vártak a városháza oldalában arra, hogy elcsendesedjen a szél és végre a pingponglabdák is kövessék az ütőkkel megrajzolt útvonalat. Az óriássakk figurák dacoltak a széllökéssel és a csocsóasztalok is.
Az ovis korosztály a homokozóban lapátolt rendületlenül, és a dömperrel szállította a homokot az egyik sarokból a másikba. Két, napozóágyból gyermekét követő apukát kérdeztünk arról, mi a véleménye a Bajnok Teraszról, és a játékokról.

– Nekem nagyon tetszik ez a nyári hangulat, bárki is találta ki, nagy ötlet volt- mondja elismerően Ákos, aki a négy éves Krisztivel és a hat éves kis Ákossal jött el a térre. Nagyon kényelemes, hogy a nyugágyból nézhetem a gyerekeimet, akik láthatóan élvezik a játékot. Nem vagyok nagy focirajongó, kedvenc csapatom sincs, mégis olyan hangulatos az egész, hogy talán apósomat is ráveszem, jöjjünk le mi, férfiak egyik este a kivetítő elé.

Csillogó szemmel

Zoltán a kétéves Niki apukája, aki éppen homokpogácsát süt a mamájával. –Niki élvezi a játékot és a hatalmas méretű homokozót. – A feleségemmel tegnap már kipróbálták, csillogott a szeme, amikor ma meglátta a szép játékokat. Két éve, amikor még csak vártuk a lányunk megszületését, beszélgettünk arról a feleségemmel, na, ha majd ha lesz még ilyen alkalom, elhozzuk a kisbabánkat is, ha nagyobb lesz. És lett alkalom- bólint a sportos testalkatú fiatalember, aki rendszeres fut szabadidejében, a felsége pedig konditerembe jár. Megtudjuk azt is, hogy az apuka pénteken este a holland focisták győzelmét itt a Bajnok Teraszon követte nyomon . – Három barátommal jöttünk ki. Nagyon jó volt a hangulat, kár lett volna egyedül ülni a tévé előtt. Sajnáltam a spanyolokat, de a döntő még messze van- maradunk abban, hogy bármi megtörténhet a sportban is.

Élmény, játék és társaság

Még csak harmadik napja, hogy megnyílt a Károlyi parkban a Bajnok Terasz, amelynek óriáskivetítője elé július 13-ig a Brazíliában zajló labdarúgó-világbajnokság, július 14–27. között a budapesti vízilabda- Európa-bajnokság csapatainak szurkoló újpestieket várják.
A Szent István téren az óriáskivetítő mellett szombaton 14 órától, vasárnap pedig már 10 órától közösségi és sportprogramokat ajánlanak a kilátogatóknak. Gyermekfoglalkoztató, óriáshomokozó, kosárlabda, pingpong, óriás sakk, óriás malom, ugróiskola, kapura rúgás és felsorolni is sok, hogy mi minden várja a különböző korosztályokat a Szent István térre.
B.K.

Ma és holnap

Szombaton az óriáskivetítőn
18 órától a Kolumbia – Görögország mérkőzést és 21 órától az Uruguay – Costa Rica találkozót nézheti a Bajnok Terasz közönsége.

Vasárnap
16.45-től a szombati mérkőzések összefoglalója, 17 óra 35-től a Svájc – Ecuador, majd 20 óra 40 –től a Franciaország – Honduras viadal várja a szurkolókat a Bajnok Teraszon.

Szurkoljunk együtt!