Halad a zeneiskola új helyszínének kialakítása

  •  
  •  
  •  

Az intézményi felújítások között a legnagyobb volumenű munka az Erkel Gyula Újpesti Zeneiskola új helyszínének kialakítása és átköltöztetése. A jelenlegi korszerűtlen épületből kiköltözve, a zeneiskola az Újpesti Ifjúsági Sport-és Szabadidőközpontban folytatja tevékenységét.

A munkálatok már a múlt hónap végén indultak az ablakcserékkel és a tetőtér átépítéssel, mely jelenleg is folyik. “A zeneiskola eddig két épületben működött a Szent István téren, illetve 15 intézményben tartanak kihelyezett órákat. Amikor a foglalkozásokat az adott iskolában szervezzük meg, főleg az alsó tagozatosok közlekedési problémáit küszöböljük ki” – mondta el dr. Molnár Szabolcs alpolgármester.
A két régi épületből kerül fel az Erkel Gyula Újpesti Zeneiskola az Ifjúsági Ház második szintjére és a tetőterébe. A kialakítás során itt is hangsúlyos szerepet kap az akadálymentesítés: a régóta roszszul működő lift helyett egy új, mozgássérültek által is könnyen használható személyfelvonó kerül beépítésre. A zeneiskola nagyobb és tágasabb termekbe tud költözni, emellett nagy előnye, hogy míg a jelenlegi épület koncertteremmel nem rendelkezik, az épület földszintjén lévő nagy színházterem – osztott és közös használatban – az intézmény rendelkezésére fog állni koncertekre, vizsgákra és a tervezett bemutatókra.

antosa