Halassy KID Kupa

  •  
  •  
  •  

Első alkalommal rendezték meg a Halassy KID Kupát, amelynek elsődleges célja, hogy az utánpótláscsapatok kulturált keretek között csaphassanak össze még ezekben a zord hónapokban is. Január 27-én az U9-es korosztály csapatai hat indulóval vettek részt a küzdelmekben. Egyáltalán nem túlzás állítani, hogy a torna idején olyan hangulat uralkodott a csarnokban, amelyet néhány NB I-es klub bajnoki mérkőzése is megirigyelhetne. Újpest kerületet két csapat is reprezentálta, a KSK és az UTE. Rajtuk kívül a Csepel, a Grund FC, a Mészöly Focisuli és a Ferencváros vett részt a tornán.

A rendkívül izgalmas, de egyben nagyon sportszerű rendezvényt végül az UTE csapata nyerte, százszázalékos teljesítménnyel, a Csepel és a Mészöly Focisuli csapatai előtt.

A legjobb mezőnyjátékos és a gólkirály Vass Benjámin, a Mészöly Focisuli játékosa, a legjobb kapus az UTE sportolója, Szabó Mátyás lett.

Külön említést érdemel a torna utolsó mérkőzése, amely a helyezések szempontjából már nem osztott-szorzott, de presztízse minden hazai meccsnél fontosabb még ebben a korosztályban is. A Fradi–UTE-meccs nem véletlenül lett a záróesemény. Minden csapat játékosai és szurkolói ott maradtak, hogy láthassák a rangadót, s a csapatok nem is okoztak csalódást. A Fradi kezdett jobban, meg is szerezte a vezetést, de az Újpest kiegyenlített. A mérkőzés középső harmadában a zöldek két látványos góllal elhúztak, de a lilák nem adták fel. A lelátó harsány és folyamatos buzdítása mellett megfordították a mérkőzés eredményét, s az utolsó másodpercekben az órával együtt visszaszámolva besöpörték a győzelmet. Szép volt látni, hogy a szülőkből alakult kórus ugyanolyan ünneplésben részesítette a kicsiket, mintha egy igazi derbit nyertek volna, a zöldek között bizony volt, aki elkeseredésében elpityeregte magát.

Gratulálunk a győzteseknek, a helyezetteknek és a különdíjazottaknak!
Február 10-én az U10-es és február 17-én az U11-es korosztályban folytatódnak a küzdelmek, várják továbbra is a csapatok jelentkezését.

(G.)