Hali-kupa hetedszer is

  •  
  •  
  •  

Hetedik alkalommal rendezte meg augusztus utolsó hétvégéjén a Hali kupát az Újpesti Haladás FC csapata. 1900-1901-ig ugyanezen a néven már működött csapat, amely 1995-től ismét létezik, és hattól nyolcvanéves korig bárki futballozhat náluk.

 „Az egy hazai és három vendégcsapattal megrendezett Hali-kupát mindig augusztus utolsó hétvégéjén itt, a Blaha Lujza utcai sporttelepen tartjuk” – mondta az ujpest.hu-nak Kasza László, az Újpest Haladás FC elnöke és egyben egyik alapító tagja. Szombaton az U14-es korosztály, mg vasárnap az U19-esek mérkőznek meg egymással – tette hozzá. Az egyszer harmincöt perces mérkőzéseken mindenki mindenkivel játszik, a pályán csapatonként egyszerre 10+1 fő tartózkodhat, a cserelehetőség pedig további hét főig folyamatos. A vendégcsapatok közül a BKV Előre SC, a Grund SC és a Soroksár SC érkezett a hétvégén, a hazai piros-lilák ott jártunkkor éppen az utóbbi vendégcsapattal játszottak. 
„A csapatszínünknek külön története van, hiszen 1995-ös megalakulásunkkor volt néhány piros mezünk, és az Újpest éppen akkor aratott 6:5-ös győzelmet a Fradi ellen, így „tartalékszínként” a lilát választottuk” – emlékszik vissza az elnök. Az annak idején hobbiként induló csapat egyébként a Tungsram SC-ből alakult, majd a MALÉV csapatának megszűnésével „megörökölték” a légi vállalat 1988-89-es születésű játékosait is, ma pedig egyik fő profiljuk az utánpótlás-nevelés. A klub jelenlegi sikerét mutatja, hogy az 1995-ös gólkirálynak választott közel hetvengólos Iváncsó Dávid fél évig Portugáliában rúghatja a bőrt.
Az egyesületben egyébként hattól nyolcvanéves korig bárki focizhat, jelenleg összesen körülbelül százötven leigazolt sportolójuk van. A felnőttek harmincnégy év felett az öregfiúk csapatát erősítik, ha pedig már a negyvenen is túl vannak, az oldboys csapatban játszhatnak. Kasza László megjegyezte, a helyszín eddig is adott volt, viszont az önkormányzat jelentősen megkönnyítette a dolgukat, hiszen hét évre biztosította nekik a sporttelep használati jogát. Az Újpesti Haladás csapata heti háromszor tart edzéseket, az edzők között öt plusz egy kapustréner dolgozik. Bár a pályát és a létesítményeket folyamatosan karbantartják, fejlesztik, a klub a lehetőségekhez mérten további felújításokat tervez, amiben benne foglaltatik majd a pálya kibővítése is.