•  
  •  
  •  

Három hónapos szünet után újra indult a Halra Magyar, Halra Bor! mozgalom. Az újpesti Öreghalász Étterem – már régi motorosnak számít a versenysorozatban, hiszen több alkalommal is indult a versenyen – különdíjat nyert ételével, amely parasztsonkába göngyölt pontyfilé kecskesajtos pürével és francia lecsóval volt.

A többfordulós halételfőző versenyben részt vevő éttermek közül a hétvégi megmérettetésen ismét kettő jutott tovább. A sajtó zsűri szerint az óbudai Harapó Mókus séfje készítette a legjobb ételt, amely pontyfilé erdei gombás raguval és dödölével volt. A szakmai zsűri – neve ellenére Budapesten lévő – Szegedi Halászcsárdát juttatta a következő fordulóba, ahol makói hagymakarikákkal és remoulade mártással szervírozott haltepertőt kóstolgattak.
A 18. kerületben lévő Új Tündérkert Étterem kapta az egyik különdíjat, ahol a séf a hagyományos magyar konyha hagyományait vegyítette a franciás és olaszos ízekkel.

Az értékelés egyik legfontosabb szempontja, hogy a háziasszonyok otthon is könnyen elkészíthessék az ételt. Ezen kívül a tálalást, az étel vizuális megjelenését, ízvilágát, az összetevőket (magyar alapanyagok) és a borválasztást is pontozta a zsűri. Ismét bebizonyosodott, hogy a legismertebb hazai halakból, így a pontyból is nagyszerű és változatos ételeket lehet készíteni. A rendezvény célja továbbra is, hogy felhívja a figyelmet a magyar hal és a jó minőségű magyar bor jótékony élettani hatásaira, bemutassa, hogy kiváló és egészséges halételek hogyan kerülhetnek az étkezőasztalra.

(Szöveg: magyarhirlap.hu
A kép illusztráció)