Hamarosan elkészül a kutyafuttató

  •  
  •  
  •  

Új kutyafuttató létesül az Ugró Gyula soron, a Szűcs Sándor Általános Iskola mögötti területen. A közelmúltban ugyanis megváltoztak az állattartási szabályok, szigorúbban veszik a póráz nélküli sétáltatást, a kutyákat csak a futtatókon lehet elengedni és a chipes regisztrációt még idén el kell végezni.

Az Ugró Gyula soron kijelölt kutyafuttató napokon belül elkészül, ottjárttunkkor két kutya (gazdáik társaságában) már az „új”, számukra kijelölt területtel ismerkedett. A Szűcs Sándor Általános Iskola mögötti részen nyáron sárkányt eregetnek, télen pedig szánkózni szoktak a gyerekek, és ugyanitt kaptak helyet a kutyások is. A közelmúltban ugyanis megváltoztak az állattartási szabályok, amibe beletartozik, hogy szigorúbban szankcionálják a póráz nélküli kutyasétáltatást, és az állatokat csak az arra kijelölt helyen (kutyafuttatókon) lehet szabadon engedni. A póráz nélküli sétáltatást és az ürülék el nem takarítását egyaránt megnövelt bírsággal sújthatják.

További fontos változás még, hogy az idei évben el kell végeztetni a kutyák chipezését és regisztrációját is, jövő év január elsejétől valamennyi négy hónapnál idősebb kutya azonosítható kell legyen. A chipezést és az internetes regisztrációt legfeljebb 3500 forintért végzik az állatorvosok.

MOA