Hamarosan elkészül a Tél utca

  •  
  •  
  •  

Rövidesen teljes hosszában megújul a Tél utca. A szeptemberben indult munkálatok első üteme – közlekedési csomópont a Tél, Rózsa, Elem, és Berlini utcák találkozásánál – november végére készült el. Nyárra a második ütem is befejeződik.

– A felújítás első két hónapjában a Rózsa utcai kereszteződést építették át teljesen – mondja Rádi Attila alpolgármester. – A másfél hónapos „téli szünetet” követően február közepe óta az utca teljes hosszán ismét munkagépek dolgoznak, az eredmény pedig magáért beszél. Május végére befejeződnek a munkálatok.

– A Tél utca funkciójában nagyon hasonlít a Görgeyhez, annyival van könnyebb dolgunk, hogy nincs rajta villamos pálya – magyarázza Horn Gergely, a BKK divízióvezetője. – A legfontosabb szempont ebben az esetben is az, hogy próbáljunk valahogy egyensúlyt teremteni a különböző közlekedési módok között. Mind a gyalogosok, mind az autósok, mind a tömegközlekedők biztonságosan és akadálymentesen haladhassanak. Az utca teljes hossza új burkolatot kap és a sávkiosztása is megváltozik. A Görgeyhez hasonlóan a Tél utcában is kétszer egy sávot alakítanak ki, a kanyarodósávoknál önálló lehúzódási lehetőséggel. Az egy-egy sávos közlekedésre azért van lehetőség, mert az utca forgalma nem olyan nagy, hogy egy sávon ne tudna ez minden probléma nélkül működni.

Horn Gergely elmondta, a másik fő szempont a parkolási funkció megoldása. Az utca mindkét oldalán pakolósávot alakítanak ki és teljes értékű kerékpárút is épül.