Hamarosan hatósági füstpróbákat tartanak a 3-as metró déli szakaszán

  •  
  •  
  •  

Hatósági Füstpróbákkal folytatódik a tesztelés az M3-as metróvonal felújítás alatt álló déli szakaszának állomásain, áll a BKV közleményében.

“A BKV Zrt. Metró Felújítási Projekt Igazgatósága tájékoztatja a lakosságot, hogy az M3-as metróvonal felújítás alatt álló déli szakaszán 2020. augusztus 10-től szeptember végéig a hő- és füstelvezető rendszer megfelelőségének tesztelését végzik”

– adta hírül a közlekedési vállalat. A próbák célja az új berendezések hatékony működésének ellenőrzése.

A mintegy másfél hónapig tartó tesztsorozat hat helyszínen zajlik, és helyszínenként várhatóan négy-öt napig tart. A metró szellőző kivezetéseiből ezért akár naponta többször is füst szivároghat.

A BKV szerint az előállított égésterméknek sem az állomások kijelölt biztonsági zónáiban, sem a felszíni füstkivezető nyílások környezetében nincs egészségkárosító hatása.

A Népliget metróállomásnál augusztus 25-én (kedd) 10–17 óra között tartják a füstpróbát, ekkor a Nagyvárad tér és az Ecseri út állomások közötti szakaszon lehet füstkiáramlásra számítani.

A második hatósági füstpróba helyszíne a Pöttyös utcai metróállomás lesz, augusztus 27-én (csütörtök) 10-17 óra között. Ekkor az Ecseri út és Határ út állomások közötti szakaszon várható füstkiáramlás.

, , , ,