Harmadik évadba lépett

  •  
  •  
  •  

A Dr. Trippon Norbert alpolgármester által kezdeményezett VirágVáros – program – immár a harmadik életévébe lépve – újabb meglepetésekkel az idén is folytatódik. A megszokott helyeken túl újabb helyszínek borulnak majd virágba: a Király utcai sétány „Virág sétánnyá” alakul át és az Új Főtéren is megkezdődött a virágosítás.

 
A mondhatni már- már hagyománnyá vált VirágVáros – program a Főtéren, a Főplébánia melletti sétány virágosításával kezdődött meg. A helyszínen volt maga a kezdeményező dr. Trippon Norbert is. Sárga, narancs, bordó és lila árvácskák kerültek az ágyásokba.
Mint újpestinek, a lila színű virágok különösen kedveseka számomra, e mindegyiket szeretem – mondta az alpolgármester az árvácskák láttán. – Úgy gondolom, hogy a virágok szebbé, barátságosabbá teszik az otthonainkat. Ez igaz Újpestre is. Itt élünk, Újpest az otthonunk, díszíteni, gondozni, ápolni kell. Ahová lehet, fát, virágot kell ültetni! Ami pedig lehet, az legyen zöld! A tavasz beköszöntével ismét virágba öltöztetjük a várost, indul a fasor-rehabilitációs program, de már a Főtérre is megérkeztek az ültetendő fák.

Az idén is lesznek újdonságok!

 
Közel 100.000 egynyári virág és 4500 muskátli díszíti majd Újpest utcáit, és 100 muskátli oszlop is kihelyezésre kerül a város különböző pontjain.
Vannak megszokott helyszínek, mint az István út, a Megyeri út, Sporttelep utca ahol immár harmadik éve megjelennek a muskátlik. Terek, – mint például a Lóversenytér, a Tulipánkert – vagy akár közlekedési csomópontok – István út – Árpád út sarok, Homoktövis – Megyeri úti körforgalom – ahol egynyári növények díszelegnek. De akár a muskátli oszlopokat is említhetnék a Hivatal, a Posta a Szakrendelő előtt.
 Mégis minden év tartogat valami újdonságot. Az idén a Király utca sétány válik „Virág-sétánnyá” egynyári virágágyásokkal, muskátlikkal és több tucat muskátli oszloppal visz színt majd Újpest Központjába. De az Új Főtéren is megkezdődött a virágosítás, gyepszőnyeg és automatikus öntözőrendszer kerül kialakításra, hogy a nyári rendezvényeken már teljes virágpompa fogadja a közönséget.