Harmadik helyre ütötték magukat a röpisek

  •  
  •  
  •  

Az ÚCSDSE lányai lejátszották az Országos Gyerekbajnokság első fordulóját az elmúlt hét végén. Örömteli hír, hogy első alkalommal szerepelt a csapat UTE néven is, ugyanis a hosszú tárgyalásokat követően végre egymásra talált a Csokonai DSE és a nagy hagyományokkal bíró, UTE röplabda szakosztálya. Házigazdaként fogadták az újpestiek a részvevő csapatokat, jöttek ellenfelek Kecskemétről, Miskolcról és a főváros XI. kerületéből, Újbudáról.

Korán reggel már a pályán voltak a lányok, hiszen az első mérkőzést a lilák játszották au Újbuda csapata ellen. Nem volt mitől tartaniuk a gyerekekenek, ugyanis jelenleg jóval erősebb az újpesti gárda, és ez az eredményen is tükröződött. Különösebb erőkifejtés nem szükségeltetett a győzelemhez. A násodik találkozón a két vidéki együttes csapott össze, és igen színvonalas találkozón győzött a kecskeméti gárda. Ekkor még reménykedtek a lilák, hogy felférnek a képzeletbeli dobogóra.

A találkozó alatt megérkezett Wintermantel Zsolt polgármester is, aki nagy figyelemmel kísérte a játékot, miközben a vezetőkkel beszélgetett a jövőről. Természetesen az UTE is képviseltette magát az eseményen, és jó volt hallani, hogyan is képzelik el a közös munkát, hogyan tehetnek többet a röplabdáért.

És, következett a miskolciak elleni meccs, és kiderült, egyelőre túl nagy falat a borsodi csapat az újpesti lányoknak.  Sajnos, a befejező meccsen sem sikerült javítani, a kecskemétiek is elpáholták a lilákat.

Tehát van mit javítani, de ismerve az edzőket, a szülőket és nem utolsó sorban a gyerekeket, biztos lehet mindenki abban, hogy rövidesen az Újpest erős utánpótlás bázisa lesz az ÚCSDSE.

Végeredmény: 1. Kecskeméti SE, 2. MVSC Misi, 3.UTE-ÚCSDSE, 4. Budai XI

(gergely)