Harminc éves a „Szigeti”

  •  
  •  
  •  

Kerek évfordulót ünnepel idén a Szigeti József utcai Általános Iskola. A harmincéves intézmény kétnapos szülinapi bulival emlékezett az évfordulóra, ahol együtt ünnepelt kicsi és nagy, gyerek, pedagógus és szülő. A jeles évfordulóra Újpest Önkormányzata is meglepetéssel készült, amit lelkesen fogadtak az iskola diákjai, tanárai egyaránt.

A harmincadik születésnapját ünneplő Szigeti József Általános Iskola kétnapos rendezvényei sorában különféle programok várták a felnőtteket és a gyerekeket. Voltak köztük ügyességi- és logikai feladatok, sportprogramok, kézműves foglalkozás. A szombati záró ünnepségén Újpest két önkormányzati képviselője, Ozsváth Kálmán és Jókay Attila is részt vett, akik szimbolikus ajándékként átnyújtották a városzászlót az iskolának.

          - Amikor az ember születésnapi buliba megy, ahol ilyen szép, kerek évfordulót ünnepelnek, akkor mindenképpen ajándékkal készül. Jómagam, Jókay Attila képviselőtársammal, illetve Wintermantel Zsolt polgármesterrel és önkormányzati képviselő társaimmal együtt úgy döntöttünk, hogy ide most nem csak egy ajándékot hozunk, hanem kettőt is – mondta az eseményen Ozsváth Kálmán. – Úgy gondoltuk, hogy ezt a harmincéves születésnapot jó lenne azzal megkoronázni, hogy az épület kívülről-belülről megújulhasson. Ezért döntött úgy a városvezetés, hogy hozzájárul ahhoz, hogy új nyílászárókat, ajtókat, ablakokat, valamint külső szigetelést kapjon az iskolaépület – tette hozzá, szavait pedig lelkes taps és ujjongás követte. Ezt követően átnyújtotta a városzászlót Török Ibolyának, az intézmény vezetőjének.

Ahogy a képviselő fogalmazott: a javítási-szigetelési munkák befejeztével, a nyári szünidő végén már egy megszépült, megújult iskolaépület fogadja majd a diákokat. Ozsváth Kálmán azt is elárulta, hogy a munkákra 126 millió forintot szán az önkormányzat.

Az ünnepi beszéd után jelképesen, kis üzenetekkel ellátott léggömböket engedtek fel az ünneplő diákok az iskola udvarán, majd a születésnapi torta felszeletelésével és elfogyasztásával zárul a kétnapos program.

G.R.