Három bajnoki aranyat nyertek az UTE birkózói

  •  
  •  
  •  

Az elmúlt hétvégén a birkózók felnőtt szabadfogású bajnokságán harcoltak az érmekért a versenyzők. A közönség az UTE három olimpiai kvótását, Sastin Mariannát, Németh Zsanettet és Veréb Istvánt is láthatta birkózni.

A felnőtt férfiaknál 94-en, a hölgyeknél 34-en léptek szőnyegre. Az érdeklődők rengeteg izgalmas küzdelmet láthattak, de az igazán nagy összecsapásokra a döntőkig kellett várni. Egy-egy súlycsoportban minimális különbségek születtek, volt, ahol az utolsó másodpercekig kiélezett volt a küzdelem, és akadt, ahol két másodperccel a vége előtt dőlt el a bajnoki cím sorsa. A riói kvótások közül végül csak a szombathelyi nehézsúlyú, Ligeti Dániel maradt távol a küzdelmektől, kisebb térdsérülése miatt nem kockáztatott. A nők versenyében Sastin Marianna és Németh Zsanett, míg a férfiaknál Veréb István ezúttal egy súlycsoporttal feljebb magabiztos birkózással diadalmaskodott.

A színvonalas felnőtt verseny mellett a kadetok második rangsorversenyét is lebonyolították az újpesti jégcsarnokban, ahol a teljes magyar mezőny francia, szerb, norvég, szlovén, horvát és szlovák birkózókkal mérhette össze tudását.

A férfiak között kiosztott nyolc bajnoki aranyérem közül hármat-hármat a Haladás VSE és a Csepeli BC csapata nyert meg, míg a maradék kettőn a Kanizsai BSE és a Vasas SC birkózói osztoztak meg. A szakág csapatpontversenyében végül 46 ponttal a csepeliek zártak az élen. Ugyancsak nyolc aranyérem kelt el a női küzdelmek során is, amiből az UTE és a Vasas SC kettőt-kettőt tudhatott magáénak.

(forrás: birkozoszov.hu, gg)