Három helyszínen várják az adományokat

  •  
  •  
  •  

Az Önkormányzat várja azok adományait, akik segíteni szeretnének a bajba jutottakon. Elsősorban tisztítószereket várnak. Az adományokat hétfőn és kedden lehet leadni három helyszínen is, az Ady MK-ban, a Homoktövis Általános Iskolában és a káposztásmegyeri ügyfélszolgálaton.

Mint már ismert, egy Sárpatak utcai tízemeletes panelház hetedik emeletén tűz ütött ki. Tizenegy ember – felnőttek és gyermekek – került kórházba, miután a felső szintekről az ablakon át, létrás kocsival mentettek ki tizenöt embert. A lakók nyugodtan viselték a megpróbáltatásokat, a mentősök, a katasztrófavédelem, a tűzoltóság, és a rendőrség munkatársai példásan tették a dolgukat.

A Sárpatak utcai tűzesetről azonnal tudomást szerzett Wintermantel Zsolt, a város helyi védelmi parancsnoka, aki gyorsan a helyszínre sietett:

– Minden ilyen és ehhez hasonló sajnálatos eset azonnali intézkedést kíván. Csak a helyszínen lehet eldönteni, kinek és milyen segítségre van szüksége. Munkatársaimmal együtt sok ilyenkor a tennivalónk. A katasztrófavédelem, a rendőrség és a mentősök munkája mellett nekünk az önkormányzat által nyújtható segítséget kell számba vennünk. Az este során pihenőbusz és ivóvíz állt mindazok rendelkezésére, akik kénytelenek voltak elhagyni a lakásukat.  Átmeneti szálláshelyet kínált a közeli Homoktövis Általános Iskola, bár erre nem volt szükség.

Péntek reggelre, délre tisztult a kép. A Polgármesteri Hivatal munkatársai felmérték, kik szorulnak és milyen segítségre. A ház hetedik emeletének egyik lakása annyira megrongálódott, hogy a háromgyermekes család számára átmenetileg biztosítanunk kell egy lakást. Káposztásmegyeren meg tudjuk oldani. A ház többi lakója úgy nyilatkozott, van hol lakniuk, amíg újra használhatóvá válik az otthonuk.

A tűzeset idején is tapasztaltam, milyen segítőkészek az emberek. Pár óra múlva az internetes közösségi oldalunkon többen kérdezték, miként tudnának segíteni. A ház gondnoka elmondta, a legnagyobb szükség takarítószerekre, takarítóeszközökre van. Ezért indítottuk el azt a gyűjtést, amelynek  az Ady Endre Művelődési Központ Tavasz utcai épülete, a Homoktövis Általános Iskola, és a Káposztásmegyeri Ügyfélszolgálati iroda (Hajló u. 42-44) ad otthont, hétfőn és kedden egész nap.

Köszönjük, ha minél többen segítenek!