Három kerületen keresztül menekült a díler, Újpesten kapták el

  •  
  •  
  •  

Olvasóink közül többen is jelezték, hogy autósüldözésre lettek figyelmesek Újpesten. A rendőrség közleményéből kiderül: újféle droggal kereskedő dílert buktattak le, aki három kerületen keresztül próbált menekülni, míg végül a Berda József utcában elfogták.  

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Nyomozó Főosztály munkatársai csütörtökön délután fél öt előtt pár perccel figyeltek fel egy gyanús autóra a XV. kerületi Pozsony utca 26. szám előtt. A rendőrök intézkedés alá akarták vonni az autót, de az a rendőrautót meglátva nagy sebességgel elindult, a körülötte álló hat ember pedig felszállt egy villamosra. Az ismeretlen sofőrt a IV., XIII., és XV. kerületen keresztül követték, majd a IV. kerületi Berda József utca 44. szám alatt állították meg 16 óra 42 perckor. Sérülés nem történt.

A helyszínről villamossal távozó hat embert – a Magyar Honvédség megerősítő szolgálatot ellátó beosztottjának együttműködésével – a BRFK XV. Kerületi Rendőrkapitányságra, az autót vezető K. Benjámint pedig a IV. Kerületi Rendőrkapitányságra állították elő. Az ügyben a XV. Kerületi Rendőrkapitányság új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett miatt indított eljárást. Az autó vezetőjével szemben közúti veszélyeztetés vétség miatt külön eljárás indul.