Három kirúgás és egy felmondás egy nap alatt

  •  
  •  
  •  

Roderick Duchatelet belga tulajdonos menesztett az Újpesttől három alkalmaztotat, mire Csehi István ügyvezető igazgató felmondott – írja a Nemzeti Sport hétfői száma.

Nemcsak Csehi távozott a fővárosi egyesülettől, hanem a klub kommunikációs igazgatója, Nemes Károly, valamint a pénzügyi vezető és a titkárnő is. Valamennyien “régi motorosok” voltak, Csehi – aki maga mondott fel – például hét éve töltötte be az ügyvezető kulcspozícióját.

“Roderick Duchatelet elém tett három papírt, három munkatársam felmondása volt, ezeket kellett aláírnom” – nyilatkozta Csehi István a Nemzeti Sportnak. “Jeleztem, hogy ezt nem kívánom megtenni, mert mindhárom kolléga munkájával elégedett vagyok, mindannyian tapasztalt szakemberek. Más választásom azonbban egyszerűen nem volt, hiszen mint a munkáltató képviselője, alá kellett írnom az iratokat, de azonnal felmondtam, mert érthetően nem kívántam ehhez a folyamathoz asszisztálni” – nyilatkozta a lemondott ügyvezető igazgató.

Egyes információk szerint a belga üzletember azért menesztette a három alkalmazottat, mert azok még az előző tulajdonos, Tolnai Sándor “emberei” voltak, Csehi azonban ezt tagadta: “Baráti kapcsolatot ápol Tolnai Sándor és Roderick Duchatelet. Utóbbi azzal indokolta döntését, hogy nem volt elégedett a munkatársaim munkájával.”

A Nemzeti Sport szerint olyan hírek is napvilágot láttak a klub háza táján, hogy a belga tulajdonos pénze nem pontosan oda került, ahova ő szánta volna. “Ez egyszerűen hazugság. Ott voltam, amikor megjött az első utalás, azonnal kérdeztük őt, hogy milyen tartozásokat fizessünk ki. Akkor azt mondta, hogy Tolnai Sándor pontosan tudja, mit kell gyorsan kielégíteni, és rábízta ennek intézését” – tette hozzá Csehi István.

Közben aláírási joga csak a lemondott ügyvezető igazgatónak van, így ez nehezítheti az átigazolásokat is. “Nem tudom, mi lesz így azokkal a papírokkal, amelyeket hétfőn kellene aláírni azokkal a játékosokkal kapcsolatban, akiket a Vasasnak akarunk kölcsönadni. Arról ne is beszéljünk, hogy mi lesz akkor, ha igazolni akar a klub, egyik pillanatról a másikra nem lehet bejegyeztetni senkit a cégbíróságnál aláírási joggal.”

Roderick Duchatelet későbbre ígért tájékoztatást az ügyben.