Három számban is dobogón a Csokonai DSE röpisei

  •  
  •  
  •  

A Magyar Röplabda Szövetség rendezte az Országos Mini Kupa sportágunk utánpótlásának országos versenyét, amelyre 86 csapat nevezett. A lányoknál és a fiúknál 3-3-korcsoportban küzdhettek a gyerekek. Csokonai DSE volt az egyetlen budapesti egyesület, amely mind a hat csoportban indult, hiszen másfél éve fiúk is röplabdáznak a klubban. A számítások szerint a legeredményesebb budapesti egyesület a Csokonai DSE lett.

A Mini lány kategóriában húsz csapat nevezett. A csoportmeccsek során a BSE és az Ikrény csapatát is legyőzták a csokonaisok, így győztük csoportelsőként a nyíregyházi Bem csapatával mérkőztek a legjobb hat közé jutásért, ahol egy győzelmet és egy vesztes meccset játszottak a gyerekek. A harmadik helyért a kecskeméti csapat volt az ellenfél, őket hatalmas küzdelemben győzték le és szerezték meg a bronzérem.

A csapat: Tóth Luca, Csintalan Dzsenifer, Szegváry Eszter, Papp Lujza, Kingl Dóra, Otter Kitty, Hajós Aliz, Varga Viktória, Juraszik Szolanzs, Fodor Nikolett, Csernus Viktória, Körtvélyessy Réka. Edző: Nagy Lászlóné

A Kismini lánycsapatok küzdelmében 22 együttes indult. A CSDSE a Dunakanyar és a Szombathely csapatával kerültünk egy csoportba, s két győzelemmel jutott tovább. A következő fordulóban a Szolnok csapatát is legyőzték. A hat között a Kaposvár és a Miskolc csapatával találkoztak, és egy győzelem és egy vereség után a bronzéremért léptek pályára a lányok. A bronzmeccsen a Lőrinc gárdáját óriási küzdelemben győzték le a kicsik, és állhattak a dobogó harmadik fokára.

A csapat: Varga Viktória, Juraszik Szolanzs, Körtvélyessy Réka, Hoque Fanni, Nagy Dorina, Jánosi Fanni, Katolai-Nagy Fanni, Kucsák Nikoletta, Hirt Zsófia, Simon Borbála, Simon Emma. Edző: Nagy Lászlóné és Nagy Gabriella

A Szupermini leányok versenyébe tizenhat csapat jelentkezett. A Csokonai DSE jól kezdett, előbb a Lőrinc, majd a Miskolc és a Gödöllő csapatát is legyőzték. Sajnos, a legjobb négy közé nem sikerült bejutniuk, mert Békéscsaba legyőzte a mieinket. Az ötödik helyhez két győzelmet kellett volna szerezni, de csak egy sikerült. Az erős mezőnyben a 6. hely megszerzése szép eredmény.

A csapat: Katolai-Nagy Fanni, Hirt Zsófia, Kucsák Nikoletta, Kucsák Szimonetta, Simon Borbála, Simon Emma, Molnár Zsófi, Lippei-Rózsa Dominika, Kovács Dorka, Kovács Rubina, Gali Abigél. Edző: Nagy Gabriella

A Kismini fiúk versenyét hét csapat vívta. A hat találkozóból ötöt megnyertek a fiaink. A legnagyobb csatát a Kaposvár és a Kecskemét csapatával vívták. Aki ismeri a hazai felnőtt férfi röplabdamezőnyt, tudja, hogy a két „fellegvár”utánpótlásával csatáztunk. Hatalmas siker az ezüstérem.

A csapat: Balogh Marcell csk. Kalotai Dávid, Hajós Artúr, Jánosi Máté, Nagy Gábor, Stréli Bence, Ládi Andréj, Takács István. Edző: Nagy Júlia

Szupermini fiúk küzdelmébe szintén hét csapat nevezett. A mieink a csoportjukban két szoros mérkőzésen vereséget szenvedtek, így csak az 5-7 helyért játszhattak. Ott két győzelmet arattak, így az ötödik helyet szerezték meg.

A csapat: Stréli Bence csk. Ládi Andréj, Szalai Örs, Hirt Gergely, Szegváry Zénó, Juhász Viktor. Edző: Nagy Júlia